Ενημέρωση >>Δράσεις ΟΕΦΕ
22/06/2015
Η ΟΕΦΕ και ο ΣΦΒΕ σας προσκαλούν στο 34ο συνέδριο, με θέμα <<Οι αλλαγές στην εκπαίδευση. Θέσεις & αντιθέσεις>> το Σάββατο 4 Ιουλίου.

 

Ανακοίνωση του Δ.Σ της Ο.Ε.Φ.Ε.

Το 34ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της Ο.Ε.Φ.Ε. μεταφέρεται για το Σάββατο και την Κυριακή, 19 και 20 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη στον ίδιο χώρο. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και την οργάνωση θα αποσταλούν στο μέλλον. Παρακαλείσθε να ενημερώσετε τους αντιπροσώπους και τα μέλη των συλλόγων σας ώστε να φροντίσουν για την ακύρωση των εισιτηρίων τους.

Αθήνα, 30 Ιουνίου 2015

 

 

Αγαπητέ Συνάδελφε Φροντιστή

Η διοργάνωση του 34ου συνεδρίου  του κλάδου μας συμπίπτει με την ανακοίνωση των αλλαγών στην εκπαίδευση. Αυτή την κρίσιμη στιγμή η δική σου συμβολή  και συμμετοχή  είναι απαραίτητη,  για να δώσουμε όλοι μαζί ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας, σε σχέση με όλες τις αλλαγές που επηρεάζουν τον κλάδο μας.
 
Η ΟΕΦΕ αναζήτησε όλη την προηγούμενη περίοδο τη δυνατότητα παρέμβασης, καταθέτοντας ολοκληρωμένες και απόλυτα επεξεργα- σμένες προτάσεις. Άλλωστε οι αλλαγές είναι πολλές και σημαντικές. Με το νέο νομοσχέδιο καθορίζονται ακόμη και το ωράριο, οι αργίες και ο έλεγχος των αναλυτικών προγραμμάτων των Φροντιστηρίων μας.
 
Στο συνέδριό μας θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε  και να ανταλλάξουμε  απόψεις και θέσεις με εξέχουσες  προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής και της κοινωνίας και με συναδέλφους από όλη την Ελλάδα. Θα αναζητήσουμε  τη σύνθεση αλλά και την αντίθεση, όπου πιστεύουμε ότι θίγονται τα βασικά και απολύτως κα- τοχυρωμένα δικαιώματα του κλάδου μας.
 
Σας καλούμε να στηρίξετε με τη συμμετοχή σας τις εργασίες του συ- νεδρίου. Να ενημερώσετε τους μαθητές, τους γονείς, αλλά και τους συναδέλφους καθηγητές των φροντιστηρίων σας να λάβουν μέρος. Σήμερα παρά ποτέ έχουμε ανάγκη τη συμπόρευση. Γιατί μόνο με την παρουσία και την παρέμβαση όλων μας μπορούμε να αναδείξουμε την κοινωνική και εκπαιδευτική σπουδαιότητα του Φροντιστηρίου.
 
Σας περιμένουμε στην κορυφαία αυτή στιγμή του κλάδου μας και είμαστε βέβαιοι πως έχουμε τη δύναμη και την ικανότητα να οδη- γήσουμε την φροντιστηριακή εκπαίδευση εκεί που της αξίζει, πάντα προς όφελος των παιδιών μας και της κοινωνίας.
 
 
Βαφειαδάκης Γιάννης
Πρόεδρος ΟΕΦΕ
Απόστολος Τζακόπουλος
Πρόεδρος ΣΦΒΕ
 
 

 

 
Τεμεκενίδης Άρης
Γεν. Γραμματέας ΟΕΦΕ-ΣΦΒΕ
 
 

Βασικές ενότητες Συνεδρίου

Η Κοινωνική παρέμβαση των Φροντιστών
Θα παρουσιαστεί  η κοινωνική δράση  των Φροντιστών, που με ευαισθησία και κοινωνική αλληλεγγύη συνεχίζουν  να προσφέ- ρουν  αφιλοκερδώς  τις υπηρεσίες  τους σε μαθητές  και οικογέ- νειες που  πλήττονται  από  την κρίση. Τα παραδείγματα πολλά και ουσιαστικά. Επίσης θα ανακοινωθεί η νέα πρωτοβουλία της ΟΕΦΕ σε πανελλήνια κλίμακα. Θα υπάρξει συζήτηση για την κα- τάθεση ανάλογων προτάσεων.
 
Οι αλλαγές στην εκπαίδευση - Ο ρόλος του Φροντιστηρίου Παρουσίαση των θέσεων του κλάδου μας από τον πρόεδρο της ΟΕΦΕ και ανάλογες εισηγήσεις και παρεμβάσεις  από προσωπι- κότητες όλων των κομμάτων. Θα καταγραφούν τα καίρια σημεία
συμφωνίας  αλλά και διαφοροποίησης των Φροντιστών  και θα
αναδειχθεί ο ρόλος του Φροντιστηρίου στην εκπαιδευτική διαδι- κασία. Θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.
 
Εκπαίδευση και παραπαιδεία
Θα παρουσιαστούν οι έρευνες που έχει εκπονήσει η ΟΕΦΕ για τα θέματα της παραπαιδείας και των ιδιαίτερων μαθημάτων. Η νόμι- μη και απολύτως ελεγμένη λειτουργία των Φροντιστηριακών επι- χειρήσεων βρίσκεται στον αντίποδα των κρυφών και παράνομων ιδιαίτερων μαθημάτων. Τα συμπεράσματα είναι εντυπωσιακά και ιδιαιτέρα χρήσιμα για την κατανόηση των μεγεθών της εκπαιδευτικής παραοικονομίας. 
 
 

Παράλληλες εκδηλώσεις

Έκθεση: Αναδρομή στην Φροντιστηριακή εκπαίδευση
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου  μας θα λειτουργήσει  μια μοναδική έκθεση, που περιλαμβάνει εκπαιδευτικό και διαφημιστικό υλικό από τα πρώτα  χρόνια της Φροντιστηριακής  εκπαίδευσης  στην Ελλάδα. Το υλικό προέρχεται  από αρχεία συναδέλφων  και εκτός από την ιστορική του αξία αποδεικνύει  για μια ακόμη φορά  τη μακρόχρονη διαδρομή του κλάδου.
 
Έκθεση χορηγών
Στο χώρο του Συνεδρίου θα λειτουργήσει έκθεση, με τη συμμε- τοχή των χορηγών του Συνεδρίου. Το εκθεσιακό περιεχόμενο πε- ριλαμβάνει εκπαιδευτικό - υποστηρικτικό υλικό για τη λειτουργία των φροντιστηρίων.
 
Test επαγγελματικού προσανατολισμού
Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνεται  δωρεάν  συμμετο- χή των παρευρισκόμενων μαθητών μας σε test προσωπικότητας- επαγγελματικού προσανατολισμού, από εταιρίες του χώρου.
 
 
 
Χρήσιμα έγγραφα και επιπλέον πληροφορίες: