Ενημέρωση >>Δράσεις ΟΕΦΕ
27/07/2015
Γενικές συνελεύσεις - Ενημερωτικές εκδηλώσεις
Υπό την αιγίδα της Ο.Ε.ΦΕ. οργανώθηκαν οι εξής Ενημερωτικές Ημερίδες – Περιφερειακές Συνελεύσεις:
Την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015 και ώρα 19:00 στην Πάτρα ,στον Πολυχώρο Δασύλλιο και  το Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 και ώρα 11:30 π.μ. στην Τρίπολη, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΟΕΒΑ με κεντρικούς ομιλητές τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε  κ. Γιάννη Βαφειαδάκη και τον Υπεύθυνο Οικονομικών ,κ. Δημήτρη Βόσνο.
Στις 18:00 στο Επιμελητήριο Ημαθίας, στη Βέροια  ακολούθησαν Ενημερωτικές εκδηλώσεις- Γενικές Συνελεύσεις με ομιλητές τον Β΄ Αντιπρόεδρο του Δ..Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε., κ. Νίκο Ρουσάκη και τον Δ΄ Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε. κ. Κώστα Αθανασιάδη.
Επίσης, την  Κυριακή 26 Ιουλίου 2015 και ώρα  10:00 π.μ.  πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα στον Συνεδριακό χώρο  Αλιάρτου   και στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας  (Όθωνος 3),στη Λαμία με κεντρικούς ομιλητές τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αττικής(Σ.Ε.Φ.Α.) και μέλος του Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε. κ. Μπάμπη Νικολάου  και τον Έ Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε, κ. Αντώνη Μουράτο. Τέλος ,σήμερα Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015 στη Θεσσαλονίκη και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «The Met» πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα  με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε., κ. Γιάννη Βαφειαδάκη.
Κύριο θέμα συζήτησης των Ημερίδων- Γενικών Συνελεύσεων  ήταν η υπαγωγή των φροντιστηρίων σε καθεστώς Φ.Π.Α. 23%.Βασικό συμπέρασμα των Συνελεύσεων αυτών το οποίο συνιστά και θέση της Ο.Ε.Φ.Ε. είναι ότι η επιβολή Φ.Π.Α. 23%  επί των διδάκτρων αποτελεί άδικο μέτρο που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της μέσης ελληνικής οικογένειας και δημιουργεί στρεβλώσεις στην οικονομική της σχέση με το νόμιμο φροντιστήριο, το οποίο  παραδοσιακά συμβάλλει στη μόρφωση των παιδιών της. Επίσης, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των φροντιστηρίων μεσούσης της θερινής περιόδου μαθημάτων .
Επισημάνθηκε ότι η Ο.Ε.Φ.Ε. διεκδικεί την εξαίρεση του επιβαλλόμενου Φ.Π.Α. στις υπηρεσίες των φροντιστηρίων. Επίσης, έγινε φανερό  ότι η Ο.Ε.Φ.Ε. θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις και τη διαμαρτυρία τόσο μέσα από συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες και πολιτικά πρόσωπα όσο και μέσα από την κοινοποίηση των θέσεών της στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης.
 
Το Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε.