Ενημέρωση >>Δράσεις ΟΕΦΕ
12/01/2016
11η Τακτική Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου Ο.Ε.Φ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη, 12/1/2016


Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 10 π.μ.  συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας  και συζήτησε θέματα που αφορούν τον κλάδο, με έμφαση στο ζήτημα της εκπαιδευτικής πολιτικής αλλά και στα οικονομικά και ασφαλιστικά μέτρα τα οποία συζητούνται μεταξύ της κυβέρνησης  και των θεσμικών φορέων.


•    Ως προς το εκπαιδευτικό σύστημα το Δ.Σ. όρισε τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από τους Αντιπροέδρους, κ. Σπύρο Κετζετζή, τον κ. Νίκο Ρουσάκη και τον κ. Γιάννη Γερογιαννάκη, για τη συγκρότηση και ανάδειξη της πρότασης της Ο.Ε.Φ.Ε. για τα εκπαιδευτικά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο.
Ειδικότερα, έργο της επιτροπής αυτής αποτελεί η καταγραφή των θέσεων που έχουν οι συνάδελφοι ανά την Ελλάδα μέσω ερωτηματολογίου, το οποίο θα αποσταλεί στα μέλη των τοπικών συλλόγων για να αναδειχθεί η επίσημη θέση των Φροντιστών μέσα από εποικοδομητική ζύμωση απόψεων.
•    Ως προς τα ασφαλιστικά και τα οικονομικά ζητήματα το Διοικητικό Συμβούλιο διατηρώντας  αλλά και ενισχύοντας τις επαφές και τις σχέσεις του με τους  θεσμικούς φορείς και τους πολιτικούς εκπροσώπους, ομόφωνα αποφάσισε να προβεί επίσημα (με δελτία τύπου και παρεμβάσεις), στην ανάδειξη της εξοντωτικής ασφαλιστικής και οικονομικής πολιτικής σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών και δη των φροντιστών.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε.