Ενημέρωση >>Δράσεις ΟΕΦΕ
01/02/2016
Δελτίο Τύπου Ο.Ε.Φ.Ε.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016, στις 18:00, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, ο Σύλλογος Καθηγητών Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε., Ν. Δράμας διεξήγαγε εκδήλωση με θέμα «Το άγχος των μαθητών, η δράση δημόσιων τοπικών φορέων». 
Την Ο.Ε.Φ.Ε. εκπροσώπησε ο Α’ Αντιπρόεδρος Σ. Κετζετζής, ο οποίος διαπίστωσε ότι στο Μικρό Αμφιθέατρο του Δημοτικού Ωδείουμιλούσε σε συγκέντρωση Σχολικών Συμβούλων, Διευθυντών και Προϊσταμένων σχολικών μονάδων καθώς και εκπαιδευτικών – πλην εκπαιδευτικών φροντιστών ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, κος Αντώνης Λιάκος.
Σε κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον κ. Λιάκο, ο κ. Κετζετζής επεσήμανε ότι είναι ανάρμοστο να μην προσκαλούνται σε συνάντηση - ανοιχτή συζήτηση για τα εκπαιδευτικά προβλήματα οι εκπρόσωποι του νόμιμου φροντιστηρίου, ώστε να διατυπωθούν οι απόψεις και οι προτάσεις του κλάδου. 
Επίσης ανέφερε ότι η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος αναμένει την πρόσκληση της Επιτροπής Παιδείας για συμμετοχή στον Εθνικό και Κοινωνικό Διάλογο και στην περίπτωση μη πρόσκλησης η Ο.Ε.Φ.Ε. προτίθεται να κοινοποιήσει τις θέσεις των νομίμων φροντιστηρίων για την Εκπαίδευση. 
 
Την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016, και ώρα 11:00, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε. Ν. Σερρών διεξήγαγε Γενική Συνέλευση στην αίθουσα του ξενοδοχείου Galaxy με θέματα :
1. Τροποποίηση καταστατικού Συλλόγου.   
2. Τρέχοντα θέματα Συλλόγου. 
Την Ο.Ε.Φ.Ε. εκπροσώπησε ο Α’ Αντιπρόεδρος Σ. Κετζετζής, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη του τοπικού συλλόγου για τις δράσεις τις Ο.Ε.Φ.Ε., με έμφαση στις επιβαρύνσεις του κλάδου απότιςφημολογούμενες ασφαλιστικές και φορολογικές αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση. 
Επιπλέον τόνισε ότι η Ο.Ε.Φ.Ε. συντονίζει τη διαμαρτυρία της με τη ΓΣΕΒΕΕ, καθώς και με τα υπόλοιπα επιστημονικά σωματεία.
 
Την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016, και ώρα 10:00, ο Σύνδεσμος Φροντιστών Βορείου Ελλάδος διεξήγαγε εκδήλωση με θέμα: «Βραβεία Αριστείας 2016» στο ξενοδοχείο «ElectraPalace». 
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν αριστεύσαντες μαθητές της Βορείου Ελλάδος κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις του 2015. Επίσης τιμήθηκαν οι βετεράνοι φροντιστές Α. Κρεμέτης και Κ. Μπαγιάτης.
Ο κ. Ι. Τσουκαλάς, Ομότιμος καθηγητής Πληροφορικής Α.Π.Θ. μίλησε για την «Αριστεία: Κοινωνία, Επιστήμη, Παραγωγή στον 21ο αι.», ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σ. Καλαφάτης.
Την Ο.Ε.Φ.Ε. εκπροσώπησαν οι Β’ Αντιπρόεδρος Ν. Ρουσάκης, Δ’ Αντιπρόεδρος Κ. Αθανασιάδης, Γ. Γραμματέας Α. Τεμεκενίδης.
Στον εναρκτήριο χαιρετισμό εκ μέρους του Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε. ο Ν. Ρουσάκης τόνισε ότι «η Ομοσπονδία ως εκπρόσωπος της νόμιμης φροντιστηριακής εκπαίδευσης συμπαρίσταται στην προσπάθεια της ελληνικής οικογένειας να μορφώσει τα παιδιά της, τιμά την αριστεία και αναδεικνύει την εκπαίδευση ως μέγιστη αξία για το μέλλον των νέων αλλά και της χώρας». 
Επίσης, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 με μεγάλη προσέλευση, εξακοσίων περίπου, μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Λαμία από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Φθιώτιδας- Φωκίδας- Ευρυτανίας ,  παρουσία του Έ Αντιπροέδρου της Ο.Ε.Φ.Ε.,  κ.Αντώνη Μουράτου και του μέλους του Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε. κ. Μπάμπη Νικολάου. Ο κ. Νικολάου  ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου, καλώντας  την κυβέρνηση να επανεξετάσει το ασφαλιστικό και σημείωσε την ανάγκη συμμετοχής της ΟΕΦΕ στον εθνικό διάλογο για την παιδεία.
 
 
Το Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε.