Ενημέρωση >>Δράσεις ΟΕΦΕ
16/04/2016
Η ΟΕΦΕ για το άρθρο 40 και την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ
 
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
 
 
Θέμα: Η ΟΕΦΕ για το άρθρο 40 και την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ
 
 
Αποκύημα της φαντασίας των συνδικαλιστών της ΟΙΕΛΕ αποτελεί η ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, η Ομοσπονδία μας με υπόμνημα προς το υπουργείο Παιδείας ζητά «να ισχύσει η μείωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά 70% σε σχέση με την τελευταία ΣΣΕ της Αθήνας και κατά 62,5% σε σχέση με την τελευταία πανελλαδική σύμβαση».
 
Η ΟΕΦΕ ξεκαθαρίζει πως δεν έχει βάλει στο «τραπέζι» της συζήτησης κανένα εργασιακό θέμα με το υπουργείο Παιδείας, καθώς, άλλωστε αυτός δεν είναι ο ρόλος του. Το γεγονός αυτό η ΟΙΕΛΕ θα έπρεπε πρώτη να το γνωρίζει πολύ καλά. 
 
Η Ομοσπονδία μας έχει επανειλημμένως διευκρινίσει πως το άρθρο 40 αγγίζει θέματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Παιδείας το οποίο επιχειρεί να νομοθετήσει για αμοιβές εργασίας, ώρες εργασίας (21 ώρες που διπλασιάζει το εργασιακό και ασφαλιστικό κόστος) και αργίες. Παρεμπιπτόντως, περιμένουμε ακόμη τον Υπουργό να μας συναντήσει, 6 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, και πριν νομοθετήσει για τα φροντιστήρια ερήμην μας.  
 
Σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία ο ρόλος του υπουργείου Παιδείας είναι να προωθεί και να προάγει το εκπαιδευτικό έργο. Αρμόδιο χαρτοφυλάκιο για τον καθορισμό των εργασιακών θεμάτων είναι αποκλειστικά και μόνο το υπουργείο Εργασίας και το πλαίσιο είναι ήδη καθορισμένο.
 
Συνεπώς, η «βόμβα μεγατόνων» που επικαλείται η ΟΙΕΛΕ στην ιστοσελίδα της είναι «χειροβομβίδα κρότου λάμψης» και συνιστούμε στους συνάδελφους εκπαιδευτικούς μεγαλύτερη ψυχραιμία.
 
 
      
        Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γενικός Γραμματέας
Γιάννης Βαφειαδάκης                                              Άρης Τεμεκενίδης