Ενημέρωση >>Δράσεις ΟΕΦΕ
01/11/2016
Η απάντηση της Ο.Ε.Φ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Ε.Φ.Ε.

1-11-2016

Με κατάπληξη, απορία και έντονο προβληματισμό παρακολουθεί η ΟΕΦΕ τις μεμονωμένες απόπειρες αυτόκλητων υπερασπιστών γονέων και μαθητών να σπιλώσουν μια σημαντική προσπάθεια ανιδιοτελούς προσφοράς του κλάδου μας.

Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός της αναπαραγωγής αβάσιμων δημοσιευμάτων από "συναδέλφους Φροντιστές" ή ακόμα και από συνδικαλιστικές ενώσεις, οι οποίες έσπευσαν να εκδώσουν και "ετυμηγορία".

Συναισθανόμενοι την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κατάσταση των μαθητών που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" από τον ΣΚΑΪ, αποφασίσαμε να παρέχουμε μαθησιακή στήριξη, μέσω υποτροφιών, σε γονείς που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στα δίδακτρα φοίτησης των παιδιών τους.

Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε πως το κάλεσμα στα μέλη μας για χορήγηση τουλάχιστον 2 υποτροφιών ανά φροντιστήριο είχε άμεσα μεγάλη ανταπόκριση.

Για πολλούς συμπολίτες μας, όμως η απόσταση ανάμεσα στην ύβρη και την προσφορά φαίνεται πως είναι πολύ μικρή.

Μια κακόβουλη ανώνυμη επιστολή ενός «υποτιθέμενου» γονέα στράφηκε αδικαιολόγητα, ψευδέστατα και συκοφαντικά ενάντια στην προσπάθεια της ΟΕΦΕ. Ο "υποτιθέμενος" γονέας αναφέρει ότι το παιδί του πήγε πολύ καλά στα τεστ, αλλά δεν πήρε την υποτροφία λόγω χαμηλής μοριοδότησης από τα κοινωνικά κριτήρια. Και πάνω σε αυτό προσπαθεί να στηρίξει μια έωλη επιχειρηματολογία και "αριθμολογία" σε σχέση με τις υποτροφίες που δόθηκαν.

Είναι σαφές από τη δημοσιευμένη προκήρυξη του διαγωνισμού πως το περιεχόμενο της επιστολής είναι κυριολεκτικά στον "αέρα".

Η ΟΕΦΕ ξεκαθαρίζει πως:

- Οι όροι του διαγωνισμού είναι δημοσιευμένοι από την πρώτη στιγμή στην ιστοσελίδα της ΟΕΦΕ.

- Η διαγωνιστική διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία και τις δύο χρονιές.

Η Ομοσπονδία μας τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει με την κοινωνική της ευαισθησία, την προσφορά και το έργο της πως έχει περάσει από την εποχή της αδράνειας του κλάδου στην εξωστρέφεια. Έθεσε ως στόχο - πέρα από την εκπαιδευτική διαδικασία - και την προσφορά στους γονείς και τους μαθητές που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Η ΟΕΦΕ δεν αισθάνεται την ανάγκη να δώσει τα διαπιστευτήριά της και να απαντήσει σε δήθεν υπερασπιστές των γονέων και των μαθητών, οι οποίοι δεν λένε τίποτα συγκεκριμένο και αρνούνται να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους. Η Ομοσπονδία μας, όμως νιώθει την ανάγκη να διευκρινίσει το τοπίο απέναντι σε ανθρώπους που τόσα χρόνια περιβάλλουν τα Φροντιστήρια μας με έντονο το αίσθημα εμπιστοσύνης.

Για όσους βιάζονται ένα μόνο έχουμε να πούμε: "Κρείττον του λαλείν το σιγάν".