Ενημέρωση >>Δράσεις ΟΕΦΕ
05/04/2017
Δήλωση του Προέδρου της Ο.Ε.Φ.Ε. Γιάννη Βαφειαδάκη

Δήλωση του Προέδρου της Ο.Ε.Φ.Ε Γιάννη Βαφειαδάκη


Η απίστευτη προχειρότητα και οι συνεχείς παλινωδίες του Υπουργείου Παιδείας τόσο για τη μείωση των εισακτέων στα Πανεπιστήμια, όσο και για τις επαναληπτικές εξετάσεις έχουν δεχτεί δικαίως σκληρή κριτική από όλες τις πλευρές. Φορείς Γονέων, Κόμματα, Ακαδημαϊκοί κι όλα τα Μέσα Ενημέρωσης έχουν καυτηριάσει το αλαλούμ που κυριαρχεί και τη σύγχυση που δημιουργεί σε χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους λίγες εβδομάδες  πριν δώσουν εξετάσεις. Το διαρκές ράβε ξήλωνε με τις Πανελλήνιες προσθέτει αδιαμφισβήτητα κι άλλο, αδικαιολόγητο και πρωτοφανές άγχος στους μαθητές. Μιλάμε για μια απαράδεκτη από κάθε άποψη κατάσταση, για χειρισμούς που έχουν υπονομεύσει μία από τις εναπομείνουσες στην κοινωνία μας αδιάβλητες διαδικασίες, τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.


Αυτά ακριβώς τα προβλήματα «τόλμησα» να κρίνω σε δηλώσεις ως  Πρόεδρος της Ο.Ε.Φ.Ε, ενός κλάδου που νοιώθει πάρα πολύ καλά  την αγωνία, το άγχος των μαθητών και δίνει τη μάχη στήριξής τους και καλύτερης προετοιμασίας τους. Έκπληκτος πληροφορήθηκα από ένα απαράδεκτου ύφους και περιεχομένου δελτίο τύπου, ότι ο Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιάννης Παντής θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εις βάρος μου για αυτές τις δηλώσεις!  Για άλλη μια φορά στοχοποιούμαι από τους ίδιους κύκλους του Υπουργείου, οι οποίοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να πλήξουν κάθε φωνή λογικής. Προσπαθούν να πλήξουν εμένα προσωπικά, θέλοντας να πλήξουν τον κλάδο των Φροντιστών όπως έχουν προσπαθήσει να κάνουν  πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας κλίμα εκφοβισμού και «δημοκρατικού σιωπητηρίου» για όσους σκέφτονται, μιλάνε, εκφράζονται. Αναζητούν εξιλαστήριο θύμα.


Όσοι είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό το κλίμα αλαλούμ δεν μπορούν να εμφανιστούν ως «τιμωροί τυχοδιωκτικών συμπεριφορών». Όσοι ευθύνονται για την προχειρότητα και τη σύγχυση δεν μπορούν να κρύψουν τη σκοπιμότητά αυτής της κίνησής τους. Έχουμε κατανοήσει την αντίληψή τους, την εμμονή τους στις μηνυτήριες αναφορές εις βάρος μας, όπως και στην περίπτωση των Υποτροφιών που προσφέρουν τα Φροντιστήρια αξιοποιώντας ανώνυμες επιστολές! Όπως τότε, έτσι και τώρα, οι γνωστοί αμετανόητοι θα πάρουν απάντηση, εισπράττοντας απαξίωση κι απομόνωση.
 

Ο κλάδος μας θα αντιδράσει άμεσα, ενωτικά και αποφασιστικά.
 

Η προσπάθεια εκφοβισμού δεν θα περάσει!