Ενημέρωση >>Δρώμενα Συλλόγων
19/02/2015
Βραβεία Αριστείας 2015 - ΣΦΒΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Βραβεύσαμε τους περσινούς καλύτερους μαθητές μας, ενισχύουμε τους ομογενείς μας στην Ουκρανία
 
Toυς 50 καλύτερους μαθητές των φροντιστηρίων της Θεσσαλονίκης και των περιφερειακών νομών της Βόρειας Ελλάδας, που εισήλθαν φέτος στα ΑΕΙ της χώρας, βράβευσε χτες στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Φροντιστών Βορείου Ελλάδος (ΣΦΒΕ).Στέλνοντας το μήνυμα της κοινωνικής ευαισθησίας προς τη νέα γενιά της πατρίδας μας, αλλά και της επιβράβευσης των σχολικών προσπαθειών για τους άριστους και τους καλύτερους μαθητές. Ταυτόχρονα ο Σύνδεσμος ξεκίνησε τη συλλογή φαρμακευτικής υλικού για τους ομογενείς μας στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης, μια πρωτοβουλία που γίνεται σε συνεργασία με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και σκοπό έχει την ενίσχυση των Ελλήνων που δοκιμάζονται στην Ουκρανία.
 
Στην εκδήλωση επιδόθηκαν βραβεία Αριστείας σε περίπου 50 αριστούχους μαθητές της περσινής σχολικής χρονιάς, οι οποίοι φοίτησαν σε φροντιστήρια της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας και πέτυχαν υψηλές επιδόσεις στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα ανώτατα ιδρύματα. Ανάμεσά τους τρία παιδιά από τη Σχολή Τυφλών, που καταχειροκροτήθηκαν, αλλά και ο Γιάννης Ράπτης, ένας μαθητής από τη Θεσσαλονίκη που με 19.822 μόρια εισήλθε 1ος στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ. Τα βραβεία στα παιδιά έδωσαν τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), του ΣΦΒΕ, αλλά και εκπρόσωποι των Φροντιστών από όλη την Βόρεια Ελλάδα.
 
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του ΣΦΒΕ Απόστολος Τζακόπουλος, ο οποίος στον χαιρετισμό του επισήμανε την κοινωνική διάσταση όλων των πρωτοβουλιών του Συνδέσμου και προανήγγειλε την έναρξη συλλογής φαρμακευτικού υλικού για τους ομογενείς μας στην Ουκρανία. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ Γιάννης Βαφειαδάκης, ο οποίος μιλώντας για τις μελλοντικές δράσεις της Ομοσπονδίας γνωστοποίησε ότι στους άμεσους στόχους της είναι η θεσμοθέτηση 5.000 υποτροφιών, που θα δίνονται σε μαθητές με βάση κοινωνικά κριτήρια και μετά από τεστ που θα γίνονται στα φροντιστήρια.
 
Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμη ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης και η περιφερειακή σύμβουλος Χριστίνα Κελεσίδου, η οποία χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική την πρωτοβουλία για την συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού για τα ομογενειακά χωριά της Ουκρανίας. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ομιλίας της είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Αλεξάνδρα Προσένκο, που είναι εκπρόσωπος της ελληνικής ομογένειας στην Ουκρανία και η οποία ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο και τους Φροντιστές.
 
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο συγγραφέας-εκπαιδευτικός και σκιτσογράφος Τάσος Αποστολίδης, ο οποίος στην ομιλία του που είχε τον τίτλο «Αιέν Αριστεύειν» αναφέρθηκε εκτεταμένα στην κρίση παιδείας που καταγράφεται στη χώρα μας. Ο γνωστός συγγραφέας ήταν αισιόδοξος και στο «δια ταύτα» της ομιλίας του είπε ότι η Ελλάδα δεν είναι για σκουπίδια. «Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον των παιδιών μας», σημείωσε ο κ. Αποστολίδης.
Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν και δύο παλιοί φροντιστές που υπηρέτησαν το χώρο της εκπαίδευσης για πολλά χρόνια. Ο Γεώργιος Κουφάκης και ο Ευάγγελος Μεζδανίτης.
 
Τα βραβεία επέδωσαν τα μέλη του ΔΣ της ΟΕΦΕ και των Συνδέσμων Φροντιστών Γιάννης Βαφειαδάκης (Πρόεδρος της ΟΕΦΕ), Σπύρος Κετζετζής (Α’ αντιπρόεδρος της ΟΕΦΕ) , Νίκος Ρουσάκης (Β’ αντιπρόεδρος της ΟΕΦΕ), Κώστας Αθανασιάδης (Γ’ αντιπρόεδρος της ΟΕΦΕ), Σπύρος Λουκάκης (ΔΣ του Συνδέσμου Χαλκιδικής), Κώστας Αμπατζίδης (Α’ αντιπρόεδρος του ΣΦΒΕ και μέλος του ΔΣ της ΟΕΦΕ), Νίκος Τριανταφυλλίδης (Β΄ αντιπρόεδρος του ΣΦΒΕ), Νίκος Πετρόπουλος (ταμίας του ΣΦΒΕ), Νίκος Τσιτσιρίκης (πρόεδρος Συνδέσμου Δυτικής Μακεδονίας), Βίκυ Τσιαλαμάνγκα (Ειδική Γραμματέας του ΣΦΒΕ) και Αρης Τεμεκενίδης (Γενικός Γραμματέας της ΟΕΦΕ και του ΣΦΒΕ).
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο τελετών του πανεπιστημίου Μακεδονίας.
 
 
-Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στις ιστοσελίδες της ΟΕΦΕ και του ΣΦΒΕ (www.oefe.gr και www.sfbe.gr) και επικοινωνήστε με τον πρόεδρο του ΔΣ του ΣΦΒΕ Απόστολο Τζακόπουλο (τηλ: 6937-365-282) και τον αντιπρόεδρο και τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Συνδέσμου Κώστα Αμπατζίδη (6977-220155).