Ενημέρωση >>Δρώμενα Συλλόγων
24/04/2015
Έκτακτη Γενική Συνέλευση Συλλόγου Φροντιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδας
Την Κυριακή 19 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Νοτιοδυτικής Ελλάδας με μοναδικό θέμα συζήτησης το Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.
Mε το άρθρο 46 εισάγονται σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των φροντιστηρίων χωρίς προηγουμένως να έχει πραγματοποιηθεί ένας στοιχειώδης διάλογος με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας (O.E.Φ.Ε.). Ο κλάδος των Εκπαιδευτικών Φροντιστών αξίζει να σημειωθεί ότι αριθμεί 2.500 νόμιμες επιχειρήσεις, δίνει εργασία σε τουλάχιστον 25.000 εκπαιδευτικούς, αποδίδει κανονικά τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές στο κράτος, αναβαθμίζει συνεχώς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί «πληγή για την Παιδεία», όπως άστοχα αναφέρθηκε από τον Υπουργό Παιδείας
 
Στη Συνέλευση, μετά την ενημέρωση που είχαν οι Ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων από τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου της Ο.Ε.Φ.Ε. κ. Χαράλαμπο Νικολάου (πρόεδρο του Συλλόγου Φροντιστών Αττικής) και του κ. Δημήτρη Βόσνου (πρόεδρου του Συλλόγου Φροντιστών Νομού Αρκαδίας) και την συζήτηση που ακολούθησε, αποφασίστηκε: τα μέλη του Συλλόγου να επιδιώξουν συνάντηση με τους τοπικούς βουλευτές όλων των κομμάτων ώστε να τους ενημερώσουν για τις θέσεις της Ομοσπονδίας καθώς επίσης να ζητήσουν συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας με Εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας.
 
 
 
Ο Πρόεδρος
Φάκος Κοσμάς
Ο Γενικός Γραμματέας
Σινούρης Παναγιώτης