Ενημέρωση >>Δρώμενα Συλλόγων
14/03/2015
Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού Σωματείου Φροντιστών Δωδ/σου 22-3-2015
ΘΕΜΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
 
Το Σωματείο Φροντιστών Δωδ/σου διοργανώνει εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα την Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 με προσκεκλημένο ομιλητή τον υποψήφιο Διδάκτoρα Α.Π.Θ. και συγγραφέα της σειράς οδηγών Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ» κ.Χρήστο Ταουσάνη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Θαλασσινούστις 12.30 το μεσημέρι.
 
Ο κος Ταουσάνης θα ενημερώσει τους μαθητές και τους γονείς τους για όλα τα στοιχεία που αφορούν στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. αλλά και γενικότερα τις σπουδές και τα επαγγέλματα. Παράλληλα, θα αναλύσει όλα εκείνα τα σημεία που θα πρέπει να γνωρίζει τόσο ο μαθητής της Α΄- Β’ τάξης όσο και ο υποψήφιος της Γ΄ Λυκείου και θα αναφερθεί σε πλήθος θεμάτων σχετικά με:
  • Αναλυτική περιγραφή πολλών τμημάτων και των προοπτικών των αποφοίτων τους
  • Πλήρη ανάλυση Στρατιωτικών σχολών, Αστυνομικής Ακαδημίας και Εμπορικού Ναυτικού
  • Ανάγνωση του Νέου Λυκείου και της επιλογής επιστημονικού πεδίου
  • Νέες έρευνες για τους αποφοίτους των τμημάτων και την αγορά εργασίας
  • Νέες εγκυκλίους πανελληνίων εξετάσεων (μετεγγραφές, αθλητές, σοβαρές παθήσεις, κτλ)
  • Το δεύτερο μηχανογραφικό για τα πανεπιστήμια της Κύπρου
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα παρουσιαστούν διαδραστικά και συνεντεύξεις επαγγελματιών με χρήσιμες συμβουλές για την αγορά εργασίας. Επίσης θα απαντηθούν όλες τις ερωτήσεις του κοινού και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αλλά και μετά τη λήξη της. Τέλος, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα έχει 15λεπτη παρουσίαση με τίτλο «Ευκαιρίες για Σπουδές στην Κύπρο».
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
Για το Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε.
 
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Βαφειαδάκης
Ο Γενικός Γραμματέας
Άρης Τεμεκενίδης