Ενημέρωση >>Δρώμενα Συλλόγων
08/09/2015
Συνάντηση της κ.Αντιγόνης Λυμπεράκη,βουλευτή με το Ποτάμι με αντιπροσωπεία της Ένωσης Φροντιστών Χανίων
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αγαπητοί συνάδελφοι,
 
κατόπιν σχετικής προσκλήσεως εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Ένωσης συναντήθηκαν σήμερα με την κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη, βουλευτή με το Ποτάμι, παρουσία του εκπροσώπου τύπου Χανίων κ. Φουρναράκη. Εκ μέρους του Δ.Σ. παρέστησαν ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος. 
Η κα. Λυμπεράκη εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της για τη βιωσιμότητα του φροντιστηρίου μετά την υπαγωγή στο καθεστώς Φ.Π.Α. 23% καθώς και για τα οικονομικά μεγέθη στο νομό μας ( πλήθος επιχειρήσεων, αριθμός απασχολούμενων., πλήθος μαθητών).
Από την πλευρά μας κατέστη σαφές πως πρέπει να εξαιρεθούμε από το καθεστώς αυτό, τονίζοντας τα προβλήματα που συνεπάγεται τόσο για εμάς ως μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και για τη μέση ελληνική οικογένεια. Υπογραμμίστηκε η κοινωνική προσφορά των φροντιστηρίων τόσα χρόνια.
Ενημερώσαμε την κ. Λυμπεράκη για την πρόταση της ομοσπονδίας για το voucher ενισχυτικής διδασκαλίας και την πραγματική συνεισφορά του νόμιμου -από το κράτος αδειοδοτούμενου- ελληνικού φροντιστηρίου στην ελληνική οικονομία. 
Ζητήσαμε τη στήριξη τους στο θέμα της αδειοδότησης των οικοδιδασκάλων από τον ΕΟΠΠΕΠ ,αλλά και της επιβολής κυρώσεων στα μαύρα ιδιαίτερα των καθηγητών του δημοσίου. 
Η κ. Λυμπεράκη συμμερίστηκε τις θέσεις μας και έδειξε διάθεση να στηρίξει και να προωθήσει τα αιτήματά μας.
 
Με εκτίμηση,
 
Εκ μέρους του Δ.Σ.
Γ. Καμπουράκης
Μ. Βουγιουκαλάκη