Ενημέρωση >>Δρώμενα Συλλόγων
17/01/2017
Βραβεία Αριστείας από τον Σύνδεσμο Φροντιστών Βορείου Ελλάδος
Σύνδεσμος Φροντιστών Βορείου Ελλάδος
Βασ. Ηρακλείου 28
54624 Θεσσαλονίκη
 
16.1.2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βραβεύσαμε 50 άριστους μαθητές 
 
Toυς άριστους των φροντιστηρίων της Θεσσαλονίκης και των περιφερειακών νομών βράβευσε χτες ο Σύνδεσμος Φροντιστών Βορείου Ελλάδος (ΣΦΒΕ). Στην εκδήλωση, που έγινε το πρωί σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλλάς», οι Φροντιστές βράβευσαν 50 μαθητές και μαθήτριες της περσινής σχολικής χρονιάς, οι οποίοι φοίτησαν σε φροντιστήρια και πέτυχαν υψηλές επιδόσεις στις εισαγωγικές εξετάσεις. Στέλνοντας το μήνυμα της επιβράβευσης των σχολικών προσπαθειών για τους άριστους και τους καλύτερους. 
«Σήμερα επαινούμε τα νέα παιδιά που αριστεύουν. Η αριστεία είναι ένα ηθολογικό χαρακτηριστικό της κοινωνίας και ένα ατομικό εφόδιο που ανοίγει προσωπικούς ορίζοντες, ενώ αποτελεί και μοχλό έντονης κινητικότητας, αλλά και προόδου μιας κοινωνίας»», σημείωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΦΒΕ Κώστας Αμπατζίδης. Και απευθυνόμενος προς τους νέους ακαδημαϊκούς σημείωσε: «Να μην αφήσετε χώρο στις μετριότητες να καθορίζουν τη ζωή σας. Και να μπείτε μπροστά με στόχο μια δικαιότερη κοινωνία και μια Ελλάδα δυνατή και υπερήφανη».
«Βραβεύουμε τα παιδιά της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδα που διέπρεψαν πέρσι, αλλά ταυτόχρονα στέλνουμε και ένα αισιόδοξο μήνυμα για το αύριο της χώρας μας», σημείωσε στο δικό του χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) Γιάννης Βαφειαδάκης.
Στην εκδήλωση βασικός ομιλητής ήταν ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός, ο οποίος μίλησε με θέμα «Το περιβάλλον στο οποίο θα δραστηριοποιηθούν οι μέλλουσες γενιές». Ο πανεπιστημιακός αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που καταγράφονται σε όλο τον πλανήτη για το περιβάλλον, σημειώνοντας ότι δίπλα στο οικονομικό αδιέξοδο που υπάρχει στον κόσμο το περιβαλλοντικό αδιέξοδο είναι εξίσου σημαντικό. Κάλεσε δε τη νέα γενιά «να σπρώξει την πόρτα για την επιτυχία», υπενθυμίζοντας τη ρήση ότι «όπου υπάρχει η θέληση υπάρχει και ο δρόμος». 
Στη συνέχεια έγινε η βράβευση του φροντιστηρίου «Ευκλείδης», που είναι ένα από τα παλιότερα της πόλης. Για την πολύχρονη προσφορά τους στην εκπαίδευση τιμήθηκαν από την περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και τον αντιπρόεδρο του ΣΦΒΕ Γιώργο Κωνσταντάρα οι Μάκης Στεργίου, Βασίλης Τομανάς και  Νίκος Οικονομίδης, που είναι τα παιδιά των αρχικών ιδιοκτητών του φροντιστηρίου, ενώ τις βραβεύσεις των 50 περσινών μαθητών και μαθητριών έκαναν o πρόεδρος της ΠΕΔ κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, εκπρόσωποι της ΟΕΦΕ, του ΣΦΒΕ και των Συνδέσμων περιφερειακών νομών. 
Στα ιδιαίτερα της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), που έγινε από τον αιματολόγο Δαμιανό Σωτηρόπουλο. Πρόκειται για μια συνεργασία κοινωνικής ευαισθησίας που ξεκίνησε η ΟΕΦΕ και η οποία επεκτείνεται σε όλους τους κατά τόπους Συνδέσμους, με μεγάλη επιτυχία, κάτι που φάνηκε στο τέλος της εκδήλωσης: Πάνω από 30 άτομα γράφτηκαν εθελοντές δότες μυελού των οστών!