Ενημέρωση >>Δρώμενα Συλλόγων
11/04/2017
Δελτίο Τύπου από την εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΣΦΝΚ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ HMEΡΙΔΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8/4/2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, η ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού «Ημέρα Γνωριμίας Σχολών 3ου Επιστημονικού Πεδίου» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομού Καβάλας.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις συνθήκες εργασίας και τις προοπτικές σταδιοδρομίας στο επάγγελμα του Διαιτολόγου Διατροφολόγου, Ιατρού, Φαρμακοποιού & Φυσικοθεραπευτή. Την ημερίδα τίμησαν με τις εισηγήσεις τους (κατ’ αλφαβητική σειρά):

  •  ο πρόεδρος του συλλόγου Φυσικοθεραπευτών κος Αλμπανίδης Παντελής,
  •  ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κος Κροκίδης Ξενοφών,
  •  η εκπρόσωπος του συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων κα. Πολυμέρου Άννα και
  •  η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κα. Ρακιτζή Αναστασία.

Οι προοπτικές των επαγγελμάτων στην αγορά εργασίας σε συνδυασμό με τις προσωπικές κλίσεις και δεξιότητες είναι το εφαλτήριο για την ατομική στρατηγική καριέρας και πρέπει να υπερισχύουν έναντι οποιασδήποτε παλαιωμένης αντίληψης για τα επαγγέλματα.
Ευθύνη όλων των δασκάλων, πέρα από τις ιδιαιτερότητες των καιρών, είναι να στέκονται αρωγοί στους αγώνες και την αγωνία των εφήβων μας, να ωθούν προς τα μπρος με όραμα και γνώση τη νέα γενιά της χώρας μας και να αποτελούν το σκαλοπάτι προς την επίτευξη των στόχων τους.
Ο σύνδεσμός μας ευχαριστεί όλους τους παραπάνω φορείς για την άμεση ανταπόκρισή τους και την συμπαράστασή τους στην προσπάθειά του για πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση των μαθητών της πόλης μας στο καίριο ζήτημα επιλογής σταδιοδρομίας.
Ευχαριστούμε επίσης τα διδακτήρια «Easy Learning» της κας Βίλλυς Κονδυλίδου για την ευγενική χορηγία τους.

Ο Πρόεδρος                                                                                                                                            Ο Γραμματέας
Μυστακίδης Αργύρης                                                                                                                        Γερμανίδης Ανανίας