Ενημέρωση >>Δρώμενα Συλλόγων
20/04/2018
Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μ.Ε. Ν. Ιωαννίνων

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών

Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων

 

 

Δελτίο Τύπου

 

      Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ιωαννίνων διοργανώνει εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα την Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, με προσκεκλημένους  ομιλητές  τους:

 

  • Δρόσος Αλέξανδρος, Ομότιμος Καθηγητής Ρευματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Ιωαννίνων
  • Ζωγράφος Κωνσταντίνος, Καθηγητής-Πρόεδρος του Μαθηματικού τμήματος του Παν/μίου  Ιωαννίνων
  • Χουλιαρά-Ράιου Ελένη, Καθηγήτρια Κλασικής Φιλολογίας – Πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Ιωαννίνων.
  • Μαμουλής Νικόλαος, Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Παν/μίου Ιωαννίνων

 

οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις σχολές και τμήματα του Παν/μίου Ιωαννίνων

 

και εισηγητή τον Γεώργιο Γατούδη, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας της εταιρείας EMPLOY και μέλος της συγγραφικής ομάδας της σειράς οδηγών Σπουδών ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα.

       Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δημ. Χατζής (Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία) στις 11:00 π.μ..

       Ο κ. Γατούδης θα ενημερώσει τους μαθητές και τους γονείς για τις τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα και τη νέα κατανομή των σχολών στα 4 επιστημονικά πεδία, βοηθώντας στην έξυπνη επιλογή ομάδας προσανατολισμού. Επίσης, θα παρέχει αναλυτική ενημέρωση για τις σχολές και τα επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων του μηχανογραφικού, λύνοντας απορίες και σε ειδικά δεδομένα όπως Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων, Μετεγγραφές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, Μηχανογραφικό Κύπρου κ.ά. Τέλος, μέσα από πρωτοποριακές έρευνες, θα συζητηθούν οι σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας και τα επαγγέλματα του μέλλοντος και θα παρουσιαστούν καινοτόμες ειδικότητες και εξειδικεύσεις.