Ενημέρωση >>Δρώμενα Συλλόγων
09/05/2018
Δράσεις του ΔΣ του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ν. Καβάλας για το άρθρο 116

 

Δράσεις του ΔΣ του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ν. Καβάλας

ως αντίδραση στο άρθρο 116 του νομοσχεδίου για την παιδεία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Mε αφορμή το άρθρο 116 του προσφάτως κατατεθέντος νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων με τον τίτλο: «ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», αλλά και την εντεινόμενη εικόνα ανομίας που αφορά το παντελώς αρρύθμιστο τοπίο παροχής υποστηρικτικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον μαρασμό του νόμιμου φροντιστηρίου, το Δ.Σ. του συνδέσμου εκπαιδευτικών φροντιστών νομού Καβάλας αποφάσισε τη σύνταξη σχετικού υπομνήματος και την κατάθεσή του προς τους βουλευτές του νομού.

Έτσι στις 4/5/2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Εμμανουηλίδη και στις 5/5/2018 με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Και οι δυο συναντήσεις διήρκησαν μιάμιση ώρα και δόθηκε η ευκαιρία και από τους δυο βουλευτές για ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο, με έντονο ενδιαφέρον για την κατανόηση των προβλημάτων μας και των προτάσεων επίλυσής τους. Πέρα από το επίμαχο άρθρο συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η διαδικασία επικαιροποίησης των αδειών μας, η ανεξέλεγκτη κατ’ οίκον διδασκαλία, τα κέντρα μελέτης, τα παράνομα ιδιαίτερα καθηγητών δημοσίου, ο αποκλεισμός από ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης και η διεύρυνση του νομικού πλαισίου λειτουργίας των φροντιστηρίων.

Ευελπιστούμε στην αρωγή των βουλευτών για την επικοινωνία των προβλημάτων που μας απασχολούν με τους αρμόδιους φορείς.

Σχετικοί σύνδεσμοι:

https://www.proininews.gr/synantisi-toy-syndesmoy-ekpaideytikon-n-kavalas-me-ton-voyleyti-d-emmanoyilidi/

http://www.kavalapost.gr/201315/oi-frontistes-tis-kavalas-synantisan-ton-dimitri-emmanoyilidi/

https://www.k-tipos.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-

https://www.proininews.gr/synantisi-toy-syndesmoy-ekpaideytikon-me-ton-voyleyti-niko-panagiotopoylo/

http://www.kavalapost.gr/201404/synantisi-ton-frontiston-tis-kavalas-me-ton-niko-panagiotopoylo/https://www.k-tipos.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-