Ενημέρωση >>Δρώμενα Συλλόγων
21/03/2019
Ενωμένοι γύρω από τον Πρόεδρο της ΟΕΦΕ Γ. Βαφειαδάκη συνεχίζουμε τον αγώνα μας

 

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ο.Ε.Φ.Ε.

Γ. ΒΑΦΕΙΑΔΑΚΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

 

Ανακοίνωση   Δ. Σ.  Σ.Ε.Φ.Α.

 

Στόχος για άλλη μια φορά των αντιδράσεων απέναντι σε πρωτοβουλίες που έχει προωθήσει η Ο.Ε.Φ.Ε. με συναπόφαση όλων μας, βρέθηκε χθες ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Φ.Ε και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου μας Γιάννης Βαφειαδάκης.

 

Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 συζητήθηκε επιτέλους στο ΣτΕ η προσφυγή που έχουμε καταθέσει εδώ και πλέον  δύο χρόνια  και η στάση του Υπουργείου οδηγούσε σε αλλεπάλληλες αναβολές. Προσφύγαμε με συντριπτική συναίνεση από τον κλάδο στο ΣτΕ για τον τρόπο που καθορίστηκε το ύψος του ωρομίσθιου. Δεν έχει να κάνει με το ελάχιστο ωρομίσθιο , όπως διατείνεται η ΟΙΕΛΕ. Έχει να κάνει κυρίως με τον τρόπο αντιμετώπισης του κλάδου μας από τους κρατούντες. Σημειώνουμε δε, ότι η Ο.Ε.Φ.Ε. είναι η μόνη Ομοσπονδία από όσες αφορά η διάταξη των 21 ωρών, που έδειξε την τόλμη  να τη αμφισβητήσει με επιχειρήματα και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που της δίνει η Πολιτεία.

 

Η εκδίκαση της προσφυγής προκάλεσε αντιδράσεις από την ΟΙΕΛΕ η οποία σταθερά αλλοιώνει τις θέσεις μας όλο αυτό το διάστημα. Γι’ αυτό και οργανώθηκε συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ. Δικαίωμά της. Ωστόσο, δεν αρκέστηκαν σ’ αυτό. Λίγες ώρες μετά , το «αγωνιστικό ραντεβού» του ΣΕΦΚ ήταν έξω από το Φροντιστήριο του Προέδρου της Ο.Ε.Φ.Ε. Γιάννη Βαφειαδάκη στο Αιγάλεω, μιας και τον έχουν στοχοποιήσει. Με μια μοναδικά πρωτοφανή επίδειξη αντιδημοκρατικής αντίληψης και πρακτικής, οι «επαναστάτες» του ΣΕΦΚ κυριολεκτικά πολιόρκησαν για ώρες το Φροντιστήριο, έκλεισαν την είσοδό του, απαγόρευαν σε μαθητές και καθηγητές να εισέλθουν, μοίραζαν προκηρύξεις, φώναζαν με ντουντούκες και ακύρωσαν τα μαθήματα όλη τη μέρα! Αναφερόμαστε σε μια απαράδεκτη κατάσταση που προσβάλλει τον κλάδο, προσβάλλει όλους μας και χτυπάει ευθέως με απαράδεκτες ενέργειες τον Πρόεδρό μας.

 

Τέτοιες στιγμές χρειάζεται η μέγιστη ενότητα όλων μας. Τέτοιες στιγμές χρειάζεται να συσπειρωθούμε  γύρω από τον Πρόεδρο της Ο.Ε.Φ.Ε. ο οποίος πλήττεται προσωπικά για να προωθήσει τους στόχους μας και τις πρωτοβουλίες που μαζί αποφασίζουμε. Καλές οι παρατηρήσεις, οι ενστάσεις, τα λόγια όλων μας, αλλά η στοχοποίηση του Γιάννη Βαφειαδάκη δείχνει και ποιον φοβούνται και ποιον θέλουν να χτυπήσουν. Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει. 

 

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Φ.Α. καταδικάζει τις απαράδεκτες, αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων θέλουν να δυναμιτίσουν την προσπάθεια να υπάρξει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και δηλώνει την αποφασιστική στήριξή του στον Πρόεδρο της Ο.Ε.Φ.Ε. Γιάννη Βαφειαδάκη!