Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
09/02/2015
Η βαθμολογία Α' & Β' λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται στις πανελλαδικές
Η βαθμολογία της πρώτης και δευτέρας Λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο ότι οι όποιες αλλαγές δεν θα αφορούν το τρέχον εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό έτος προκειμένου να μην διαταραχθούν μαθητές, σπουδαστές και γονείς.

Ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε αλλαγές και για την εισαγωγή στα πειραματικά σχολεία που θα ισχύσουν από την επόμενη σχολική χρονιά ενώ για τα ΕΠΑΛ είπε «προφανώς επιστρέφουν στην δουλεία οι καθηγητές που διώχθηκαν κακήν κακώς υπέρ των ιδιωτικών ΙΕΚ που είχαν παρόμοιες αρμοδιότητες».

Για το νόμο Διαμαντοπούλου τόνισε πως «ήταν η απόλυτη καταστροφή διότι κάποιος κάποτε πέρασε από την Αμερική κάτι άκουσε και νόμιζε ότι τα συμβούλια είναι κάτι καλό. Κατεδάφισε ότι έμενε όρθιο σε συνάρτηση με διαδικασία κατασυκοφάντησης του ότι είχε πετύχει το πανεπιστήμιο από 1982 και μετά. Κατάργηση των συμβουλίων ιδρύματος με νόμο».

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής άνοιξε και θέμα διαχωρισμού κράτους – εκκλησίας είπε ότι τα πρώτα βήματα μπορούν να γίνουν σύντομα υποστήριξε όμως ότι η όλη πορεία «είναι μακριά και δύσκολη».