Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
16/02/2015
Τ. Κουράκης: Θα διατηρηθεί η φυσιογνωμια των επιστημονικών πεδίων εξειδίκευσης
«Λύσεις δοκιμασμένες στο χρόνο και στην εκπαιδευτική διαδικασία» μελετά η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που σχεδιάζει το νέο μοντέλο του Λυκείου, όπως δήλωσε μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας.
 
Ο κ. Τάσος Κουράκης, τόνισε: «Πειράματα με τους μαθητές και τα όνειρά τους δεν κάνουμε».
 
Αναφερόμενος στις εξετάσεις του Λυκείου διευκρίνισε για ακόμη μία φορά ότι για τα παιδιά που φοιτούν σήμερα στη Γ’ Λυκείου δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. «Σε σχέση με τα παιδιά που σήμερα φοιτούν στη Α’ και στη Β’ Λυκείου έχουμε πει ότι αρχικά καταργούμε την υποχρεωτική άντληση του 50% των θεμάτων των προαγωγικών τους εξετάσεων από την Τράπεζα Θεμάτων. Αλλάζει επίσης ο τρόπος υπολογισμού του βαθμού πρόσβασης και καταργείται η σύνδεσή του με τα μόρια εισαγωγής στα ΑΕΙ».
 
Σε σχέση με την εισαγωγή στα ΑΕΙ από το 2015-2016, το υπουργείο προτίθεται να διατηρήσει τη φυσιογνωμία των Επιστημονικών Πεδίων Εξειδίκευσης, στα οποία η πλειονότητα των μαθητών είναι ήδη προσανατολισμένη, και μελετά τη δυνατότητα σύνδεσης των επιστημονικών πεδίων, ώστε οι μαθητές να έχουν περισσότερες επιλογές στο μηχανογραφικό τους.
 
Σύμφωνα με τον κ. Κουράκη, «ο τρόπος επικοινωνίας των πεδίων αποτελεί αντικείμενο μελέτης επιστημονικής επιτροπής που έχει ήδη συστήσει το υπουργείο Παιδείας. Η μελέτη αυτή θα προχωρήσει πάρα πολύ γρήγορα και τάχιστα θα ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες του σχεδίου».