Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
26/02/2015
Οδηγίες στα σχολεία για την εποχική γρίπη
Οδηγίες για με τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της εποχικής γρίπης απέστειλε το υπουργείο Παιδείας προς όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας.
 
Μεταξύ των μέτρων αυτών περιλαμβάνονται τα ακόλουθα: 
  • Εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης στις ομάδες αυξημένου κινδύνου του πληθυσμού καθ’ όλη τη διάρκεια του φετινού κύματος γρίπης. Για τα άτομα υψηλού κινδύνου, και ιδιαίτερα όταν ο εμβολιασμός διενεργήθηκε κατά την έναρξη της περιόδου της εποχικής γρίπης, είναι πιθανόν για τη διατήρηση επαρκούς επιπέδου αντισωμάτων να χρειαστεί επαναληπτική δόση, κατόπιν συνεννόησης με το θεράποντα ιατρό.
  • Λήψη μέτρων υγιεινής, όπως συχνό πλύσιμο των χεριών, κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος, αερισμός των χώρων, αποφυγή συγχρωτισμού και τήρηση των κανόνων αναπνευστικής υγιεινής. 
  • Έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής συμβουλής σε περίπτωση παρατεταμένων ή σοβαρών συμπτωμάτων γρίπης ακόμη και σε άτομα που δεν ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου και έγκαιρη λήψη αντιϊκών φαρμάκων μετά από ιατρική συμβουλή. 
  • Οικιοθελής απομόνωση (π.χ. από το σχολείο ή την εργασία) για τα άτομα με συμπτώματα γρίπης για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.