Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
21/04/2015
Νομική Αθηνών: Κορυφαία διάκριση σε διαγωνισμό στο Αεροπορικό Δίκαιο
Το βραβείο του καλύτερου γραπτού υπομνήματος εναγομένου παγκοσμίως (memorial for the respondent) έλαβε ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη του Λέκτορα Γ. Κυριακόπουλου που συμμετείχε στον παγκόσμιο τελικό γύρο του διαγωνισμού εικονικής δίκης στο αεροπορικό δίκαιο (Leiden Sarin International Air Law Moot Court Competition), στο Πεκίνο.
 
Οι Έλληνες φοιτητές έλαβαν και την τρίτη θέση παγκοσμίως ως προς τη συνηγορία εναγομένου (pleading for the respondent), μεταξύ είκοσι δύο (22) πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο.
 
Η επιτυχία αυτή συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων διακρίσεων που, κατά καιρούς, έχει αποσπάσει ο Τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου μας σε αντίστοιχους διαγωνισμούς, έχοντας ήδη δημιουργήσει σπουδαία παράδοση.
 
H Νομική Σχολή Αθηνών συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στον εν λόγω διαγωνισμό, με γνωστικό πεδίο το Αεροπορικό Δίκαιο, ο οποίος διοργανώνεται από το Sarin Memorial Legal Aid Foundation (Ινδία) σε συνεργασία με το International Institute of Air and Space Law του Πανεπιστημίου του Leiden (Ολλανδία).
 
Την ομάδα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών απετέλεσαν οι φοιτήτριες Λαμπρινή Πλιάτσικα, Ελένη Μαυρουδή και Όλγα Κούτσικα (προπτυχιακές φοιτήτριες). Τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο, Λέκτορα Γιώργο Κυριακόπουλο, συνεπικούρησαν στην προετοιμασία της ομάδας η Στυλιανή Κουργιαντάκη, ΠΜΣ Διεθνών Σπουδών και Θεοδώρα-Ηλιάννα Παπαχαραλάμπους, προπτυχιακή φοιτήτρια και μέλος, επίσης, της περυσινής ομάδας στον Διαγωνισμό της ΙASLA.