Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
27/04/2015
Υποτροφίες της Ιαπωνίας σε Έλληνες φοιτητές
Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα ανακοινώνει ότι η Ιαπωνική Κυβέρνηση (ΜΕΧΤ) πρόκειται να χορηγήσει υποτροφίες για το 2016 σε Έλληνες υπήκοους που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ιαπωνικά πανεπιστήμια ως προπτυχιακοί φοιτητές (undergraduate students), ηλικίας 17-22 ετών, ή ως ερευνητές (research students) ηλικίας έως 35 ετών.
 
Η περίοδος φοίτησης για τους προπτυχιακούς σπουδαστές είναι πέντε χρόνια (περιλαμβάνει και ένα χρόνο προετοιμασίας), ενώ για τους ερευνητές είναι ένας ή ενάμισης χρόνος (περιλαμβάνει και έξι μήνες εκμάθησης της ιαπωνικής γλώσσας).
 
Η υποτροφία περιλαμβάνει τη μεταφορά προς/από την Ιαπωνία, τα δίδακτρα, τη βίζα σπουδών και ένα μηνιαίο ποσό από το οποίο καλύπτεται και η διαμονή. Το ποσό αυτό προσδιορίζεται στα 117.000 ΓΕΝ (924 ΕΥΡΩ) για τους προπτυχιακούς φοιτητές και στα 143.000 ΓΕΝ (1.130 ΕΥΡΩ) για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές.
 
Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει τον Ιούνιο, αρχικά με βάση την αξιολόγηση των δικαιολογητικών που θα καταθέσουν και, στη συνέχεια, τη γραπτή επίδοση σε εξετάσεις στην αγγλική και ιαπωνική γλώσσα, καθώς και την προσωπική συνέντευξη.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους έως τις 31 Μαΐου 2015.