Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
08/06/2015
Το ΕΜΠ μεταξύ των καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος κατάλογος κατάταξης Πανεπιστημίων Quacquarelli Symonds (QS), κατατάσσει για το 2015 το ΕΜΠ μεταξύ των καλύτερων Πανεπιστημίων στον κόσμο, σε όσα από τα επιστημονικά πεδία που δραστηριοποιείται το ΕΜΠ αξιολογεί ο κατάλογος αυτός.
 
Πιο συγκεκριμένα το ΕΜΠ :
  • Στο επιστημονικό πεδίο των Πολιτικών Μηχανικών κατατάσσεται 29ο  στον κόσμο και 8ο στην Ευρώπη (η μοναδική Σχολή/Τμήμα ελληνικού Πανεπιστημίου που κατατάσσεται στις περίοπτες θέσεις 1-50 παγκοσμίως).
  • Στα επιστημονικά πεδία των Μηχανολόγων Μηχανικών, των Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, της Επιστήμης Υπολογιστών και Πληροφορικής , και της Στατιστικής και Επιχειρησιακής Έρευνας κατατάσσεται στις θέσεις 101-150 παγκοσμίως και μεταξύ των 50 πρώτων Πανεπιστημίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
  • Στο επιστημονικό πεδίο των Χημικών Μηχανικών κατατάσσεται στις θέσεις 151-200 παγκοσμίως και μεταξύ των 60 πρώτων Πανεπιστημίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
  • Στο επιστημονικό πεδίο των Μαθηματικών κατατάσσεται στις θέσεις 201-250 παγκοσμίως και μεταξύ των 110 πρώτων Πανεπιστημίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 
  • Στο επιστημονικό πεδίο της Φυσικής και Αστρονομίας κατατάσσεται στις θέσεις 251-300 σε παγκόσμιο επίπεδο και 125-250 σε ευρωπαϊκό επίπεδο (σημειώνεται ότι το ΕΜΠ δεν δραστηριοποιείται στο πεδίο της Αστρονομίας).
Το ΕΜΠ είναι 1ο σε σειρά μεταξύ των Πανεπιστημίων της Ελλάδας σε όσα επιστημονικά πεδία αξιολογείται, τόσο σε εκείνα των Μηχανικών όσο και σε εκείνα των Φυσικών Επιστημών.
Τέλος, στην τελευταία αξιολόγηση(2014/15) του επιστημονικού πεδίου του Μηχανικού συνολικά, το ΕΜΠ καταλαμβάνει την 76η θέση παγκοσμίως και την 23η θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.