Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
20/07/2015
Τρία μετάλλια για τους Έλληνες μαθητές στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

Με τρία μετάλλια, ένα Αργυρό και δύο Χάλκινα και δυο Εύφημες Μνείες επέστρεψαν οι Έλληνες μαθητές από την 56η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Chiang Mai της Ταϊλάνδης από 4 έως 16 Ιουλίου 2015.

Η εθνική μας ομάδα βρέθηκε στην 51η θέση με 71 βαθμούς ανάμεσα σε 114 χώρες, ενώ τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι ομάδες των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ν. Κορέας, με 185, 181 και 161 βαθμούς αντίστοιχα. Συνολικά στην μαθηματική ολυμπιάδα συμμετείχαν πάνω από 600 σπουδαστές.

Ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Πέτρος Ντούνης, χάλκινο οι Παναγιώτης Μισιάκος και Νέστορας Χαχάμης, ενώ εύφημη μνεία απονεμήθηκε στους Απόστολο Παναγιωτόπουλο και Δημήτρη Μελά.

Οι μαθητές αυτοί με όπλο τους το μεγάλο ταλέντο τους στα μαθηματικά συνέχισαν τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες. Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών πάντα σε εθελοντική βάση στο πλαίσιο των στόχων της που είναι η αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας και εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Τους μαθητές συνόδεψαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Ανάργυρος Φελλούρης και ο Μαθηματικός κ. Ευάγγελος Ζώτος.

Μεγάλος Χορηγός της Ελληνικής Ομάδας ήταν το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.