Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
07/09/2015
Επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας στην Α΄ Γυμνασίου

Μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου οι μαθητές της Α΄ γυμνασίου καλούνται να επιλέξουν τη γαλλική ή τη γερμανική  ως δεύτερη ξενη γλώσσα διδασκαλίας , όπως προβλέπεται στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Γυμνασίου.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές της Α΄ τάξης Γυμνασίου πρέπει να δηλώσουν με την έναρξη του σχολικού έτους τη β΄ ξένη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχθούν στο Γυμνάσιο. Οι δηλώσεις δίνονται στους μαθητές από τον Διευθυντή του Γυμνασίου και παραδίδονται σε αυτόν υπογεγραμμένες από τους γονείς – κηδεμόνες τους.

Οι Διευθυντές των Γυμνασίων, μετά την παραλαβή των ενυπόγραφων δηλώσεων με την προτίμηση των μαθητών για τη β΄ ξένη γλώσσα, σε συνεννόηση με τους συλλόγους των καθηγητών και τους Σχολικούς Συμβούλους ειδικότητας, θα διερευνήσουν τη δυνατότητα δημιουργίας τμημάτων παράλληλης διδασκαλίας στη β΄ ξένη γλώσσα. Στη συνέχεια γνωστοποιούν στην οικεία Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης τα τμήματα διδασκαλίας δεύτερης ξένης γλώσσας.

Οι μαθητές έχουν δικαίωμα να αλλάξουν την προτίμησή τους για τη β΄ ξένη γλώσσα έως και την 25η Σεπτεμβρίου κάθε διδακτικού έτους.