Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
06/10/2015
Α. Τσίπρας: Αναστολή του ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Την αναστολή του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια τουλάχιστον μέχρι τα μέσαΝοεμβρίου που θα ψηφισθεί ο προϋπολογισμός ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή τόνισε: «Προχωράμε στην αναστολή του μέτρου, τουλάχιστον μέχρι τη ψήφιση του προϋπολογισμού στα μέσα Νοέμβρη, ώστε να βρεθούν ισοδύναμα σε συνεννόηση με τους θεσμούς αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Κάλεσε δε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση για πιθανά ισοδύναμα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε και την άμεση έναρξη ενός μεγάλου και δυναμικού διαλόγου για μεταρρύθμιση στο χώρο της παιδείας. Αναφερόμενος στο  πολυνομοσχέδιο  είπε πως “στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθούν διεξοδικά  και οι ρυθμίσεις που εμπεριέχονται στο ήδη δημοσιευμένο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση”.

Σε ό,τι αφορά την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δήλωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μια φιλόδοξη μεταρρύθμιση που θα αντιμετωπίζει παθογένειες αλλά και τις δυσλειτουργίες του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Τέλος, προωθείται ένας νέος χάρτης Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας, ώστε τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να αναλάβουν ξανά το ρόλο που τους αξίζει στην ανασυγκρότηση της χώρας.