Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
12/10/2015
Aνοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο Διαδίκτυο για όλους

Με τη σύμπραξη 25 Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, με τη συμμετοχή άνω των 2.300 διδασκόντων και με περισσότερα από 2.300 ακαδημαϊκά μαθήματα να παρέχονται ελεύθερα και δωρεάν για όλους μέσω Διαδικτύου, συνεχίζεται η δράση «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα», που συμπηρώνει τρία χρόνια πορείας.

Τα ανοικτά μαθήματα είναι μαθήματα, προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου σπουδών, τα οποία διδάσκονται σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ανά την Ελλάδα, έχουν διαμορφωθεί ψηφιακά και διατίθενται στο Διαδίκτυο, ελεύθερα και δωρεάν για όλους. Δεν πρόκειται για ένα πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και δεν οδηγούν στη χορήγηση κάποιου πιστοποιητικού γνώσης ή κατάρτισης.

Απευθύνονται σε φοιτητές και απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ερευνητές, μαθητές, επαγγελματίες, αλλά και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να διευρύνει ή να ανανεώσει τις γνώσεις του.

Το ευρύ κοινό μπορεί να αναζητήσει τα παρεχόμενα ανοικτά μαθήματα στην Εθνική Πύλη Αναζήτησης, opencourses.gr, η οποία έχει αναπτυχθεί και παρέχεται από το Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο (GUnet).