Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
16/10/2015
Πρακτική άσκηση φοιτητών σε Σχολεία

Οι φοιτητές των τμημάτων Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας θα μπορούν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση σε δημοτικά σχολεία Αττικής, Γρεβενών, Δράμας, Εβρου, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κοζάνης, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων και Χαλκιδικής κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2015-16.

Η άδεια για πρακτική άσκηση χορηγείται εφόσον υπάρχει σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών της τάξης. Πριν από τις επισκέψεις των φοιτητών στα σχολεία θα πρέπει να προηγείται ενημέρωση και σύμφωνη γνώμη των οικείων Σχολικών Συμβούλων και του Διευθυντή Π.Ε., αλλά και σχετική ενημέρωση των γονέων των μαθητών από τον Διευθυντή του σχολείου.

Οι ημέρες και ώρες των επισκέψεων των φοιτητών στα σχολεία θα καθορίζονται μετά από επικοινωνία του υπεύθυνου καθηγητή με τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων. Οι φοιτητές θα πρέπει να ισοκατανεμηθούν στα σχολεία και ο αριθμός τους να μην υπερβαίνει το διπλάσιο της λειτουργικότητας της σχολικής μονάδας.

Η πρακτική άσκηση θα γίνεται κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής και θα παρευρίσκεται υποχρεωτικά και ο αντίστοιχος εκπαιδευτικός της τάξης.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε το υπουργείο Παιδείας μετά σχό σχτικό ερώτημα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.