Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
20/10/2015
Γεροβασίλη: «Προτεραιότητα μας να μην ισχύσει το υψηλό ΦΠΑ στην εκπαίδευση»

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένονται οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το θέμα του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Όπως δήλωσε μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA” η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη γίνεται κάθε προσπάθεια να βρεθεί λύση και να μην ισχύσει το μέτρο.

«Το οικονομικό επιτελείο δεν έχει καταλήξει ακόμα, αλλά πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει καταλήξει. Είναι προτεραιότητα να βρεθεί τρόπος, ούτως ώστε αυτό το μέτρο να μην ισχύσει. Το θεωρούμε και οριζόντιο και άδικο, δεν το συμμεριζόμαστε δηλαδή, και γίνεται κάθε προσπάθεια, προκειμένου να μην ισχύσει».

Απαντώντας σε ερώτηση του Γ. Οικονομέα αν θα αποσυρθεί τελείως ή θα μείνει μόνο στα ιδιωτικά σχολεία η, κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε: «Υπάρχει μία διαφορά στη λογική, ενδεχομένως, όσον αφορά τα ιδιωτικά γυμνάσια-λύκεια και τα φροντιστήρια, νηπιαγωγεία κλπ. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα ιδιαίτερο τοπίο. Δηλαδή, η ιδιωτική εκπαίδευση δεν αφορά μόνο τα παιδιά των πλουσίων…Υπήρχαν οικογένειες οι οποίες είχαν ένα εισόδημα και το αφιέρωναν προκειμένου το παιδί τους να έχει μια καλύτερη εκπαίδευση και βεβαίως να μπορούν και αυτοί να ανταποκριθούν στα ωράρια εργασίας και μόνο διότι δεν έχουμε κοινωνικές παροχές και αντίστοιχο κοινωνικό κράτος.

Επομένως, κάλυπτε και τέτοιες ανάγκες το ιδιωτικό σχολείο και το αναγνωρίζουμε. Διότι κάποιοι μας κουνούσαν και το δάχτυλο, λέγοντας «εσείς που είστε της Αριστεράς, θα στηρίξετε τα ιδιωτικά σχολεία και την ιδιωτική εκπαίδευση;» Η απάντηση είναι αυτή που σας λέω τώρα, ότι υπάρχει αυτή η ιδιομορφία και την αναγνωρίζουμε, βλέπουμε την κοινωνική πραγματικότητα. Επομένως, ο στόχος, στο μέτρο του δυνατού, είναι να μην υπάρχει αυτή η επιβάρυνση στην ιδιωτική εκπαίδευση, διότι αντιλαμβάνεστε, δεν είναι απλά τα πράγματα ούτε εύκολα».