Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
20/10/2015
Στόχος η πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού

Στα κενά που υπάρχουν ακόμη στα σχολεία και στις αλλαγές που χρειάζεται το σύστημα προσλήψεων αναφέρθηκε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε πλέον για πολλά κενά στις σχολικές μονάδες, αντιθέτως υπάρχει μία εικόνα εξομάλυνσης στη μεγάλη πλειοψηφία των σχολείων» δήλωσε ο κ. Φίλης και συμπλήρωσε: «Μάλιστα στα τμήματα τα οποία έχουν ακόμα κάποια αρρυθμία μόνο το 5 τις εκατό υπερβαίνει τον αριθμό των 25 μαθητών ανά αίθουσα. Δηλαδή και σε αυτή την περίπτωση η αναλογία είναι σε καλό επίπεδο.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή, 14000 αναπληρωτές παρουσιάστηκαν στις αίθουσες. Αυτήν την εβδομάδα, κυρίως προς την ειδική αγωγή, πραγματοποιήθηκε ένας ικανοποιητικός αριθμός προσλήψεων αναπληρωτών.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις μας προσφέρουν τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σύντομα σε αλλαγές που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου. Έτσι ώστε να μην λειτουργεί κάθε νέα σχολική χρονιά ένα καθεστώς ευκαιριακών διορισμών αναπληρωτών. Όπως καλά γνωρίζεται κάθε χρόνο συνταξιοδοτούνται κατά χιλιάδες οι εκπαιδευτικοί χωρίς να γίνεται καμία πρόσληψη.

Αυτά τα προβλήματα τα κληρονομήσαμε δεν τα δημιουργήσαμε εμείς. Τα αντιμετωπίζουμε σιγά-σιγά όχι με ευκαιριακές μεθόδους. Η προσπάθεια μας επικεντρώνεται στο να προχωρήσουμε στην πρόσληψη μονίμου εκπαιδευτικού προσωπικού. Αυτό μελετούμε και ανάλογος με την δημόσια οικονομική κατάσταση ότι θα το πετύχουμε».