Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
29/10/2015
Στα τέλη κυκλοφορίας στρέφεται για ισοδύναμα η κυβέρνηση

Την αύξηση των τελών κυκλοφορίας των πολυτελών και μεγάλου κυβισμού αυτοκινήτων, καθώς και την καταβολή τελών για αυτοκίνητα αντιρυπαντικής τεχνολογίας εξετάζει η κυβέρνηση ως ισοδύναμα για την μη επιβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Μετά τις ξεκάθαρες δηλώσεις των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι το ΦΠΑ στην εκπαίδευση ή θα είναι μηδενικό ή θα είναι 23%, το Μαξίμου καλείται να βρει άμεσα ισοδύναμα 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο μελετώνται και όλες οι φοροαπαλλαγές που αφορούν τα μεγαλύτερα εισοδήματα.

Πάντως μέχρι την οριστική λύση αναμένεται διάταξη του υπουργείου Οικονομικών με την οποία θα δοθεί παράταση μέχρι τις 20 Νοεμβρίου στην επιβολή του ΦΠΑ των ιδιωτικών σχολείων, φροντιστηρίων και σχολών.

«Ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι ένα από τα ανοικτά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις και το πολεμάμε», δήλωσε από την Πάτρα η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου και πρόσθεσε: «η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω σε πράγματα που θα πλήξουν μεγάλες ομάδες του πληθυσμού και μάλιστα τις πιο ευάλωτες, για αυτό ακριβώς είμαστε σε διαπραγμάτευση και το πολεμάμε».