Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
07/12/2015
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Πρυτανικές εκλογές στις 12 Ιανουαρίου

Η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών προκηρύσσει εκλογές με άμεση, μυστική και καθολική ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου που θα διεξαχθούν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 με ώρα έναρξης της ψηφοφορίας την 09.00 και ώρα λήξης της ψηφοφορίας την 19.00, σε αίθουσα του Παντείου Πανεπιστημίου.

Σε περίπτωση που κανείς από τους υποψήφιους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων, η εκλογή επαναλαμβάνεται στον ίδιο χώρο την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου μεταξύ των δύο πλειοψηφούντων υποψηφίων. Σε περίπτωση δύο (2) διαδοχικών άγονων εκλογικών διαδικασιών η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή υποχρεούται στη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας μέσω επιστολικής ή ηλεκτρονικής ψήφου το αργότερο εντός αποκλειστικής προθεσμίας επτά (7) ημερών από την τελευταία άγονη ψηφοφορία.

Πρύτανης εκλέγεται Καθηγητής της πρώτης βαθμίδας του Παντείου Πανεπιστημίου και υποψήφιοι για το αξίωμα του Πρύτανη πρέπει να είναι Καθηγητές πρώτης βαθμίδας του Παντείου Πανεπιστημίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι Καθηγητές και οι υπηρετούντες Λέκτορες του Παντείου Πανεπιστημίου.

 Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν την γραπτή αίτηση υποψηφιότητάς τους για το αξίωμα του Πρύτανη, ενώπιον της Συγκλήτου μέχρι τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στο Γραφείο της Γραμματείας Συγκλήτου.