Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
16/12/2015
2016: Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας

Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται η έναρξη των μαθημάτων σε 515 Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας σε όλη τη χώρα.

Τα κέντρα θα απασχολήσουν 1023 αναπληρωτές καθηγητές και θα προσληφθούν με βάση τη σειράς τους στον Πίνακα Αναπληρωτών.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το 2016 προβλέπει :

  • Για την Α’ Γυμνασίου: Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Φυσική 1 ώρα, συνολικά 10 ώρες.
  • Για την Β’ Γυμνασίου : Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Φυσική 2 ώρες, Χημεία 1 ώρα, συνολικά 12 ώρες.
  • Για την Γ’ Γυμνασίου : Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Φυσική 2 ώρες, Χημεία 1 ώρα, συνολικά 12 ώρες.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα θα υποβάλλονται από τους γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών στον Διευθυντή της σχολικής μονάδας ως τις 22 Δεκεμβρίου 2015.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, «παιδιά που προέρχονται από λιγότερο ευνοημένες οικονομικά κοινωνικές ομάδες, αλλά και όχι μόνον, θα υποστηρίζονται από το πρόγραμμα και θα καλύπτουν τις τυχόν μαθησιακές τους αδυναμίες ώστε η κατάκτηση της γνώσης και η προαγωγή των δεξιοτήτων να αποτελέσει δώρο κοινό για όλους τους μαθητές της χώρας. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ με πιστώσεις ύψους 7.723.000 ευρώ».