Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
21/12/2015
Προγράμματα σίτισης στα σχολεία

Την παροχή δεκατιανού σε 11.000 μαθητές 64 Δημοτικών Σχολείων που δεν διαθέτουν κυλικεία ανακοίνωσαν από κοινού οι υπουργοί Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η κυβέρνηση με τη συνεργασία ιδιωτικών φορέων προωθεί προγράμματα διανομής τροφίμων στα σχολεία, αρχής γενομένης από περιοχές με αυξημένα κοινωνικά προβλήματα.

Το πρόγραμμα «Δεκατιανό στο Σχολείο», αφορά 11,000 μαθητές 64 δημοτικών σχολείων που δεν διαθέτουν κυλικεία. Τα σχολεία που γίνεται η διανομή βρίσκονται στη Κυψέλη, τα Άνω και Κάτω Πατήσια και σε Ειδικά Σχολεία στο Περιστέρι και στο Ίλιον. Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και σχεδιάζεται να επεκταθεί τον Σεπτέμβριο σε πολλά σχολεία με τη διανομή ζεστού φαγητού.

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά στη διανομή 100 τόνων φρέσκου γάλακτος σε 2. 358 μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε σχολεία της περιοχής της Θεσσαλονίκης με υψηλό ποσοστό ανεργίας. Το γάλα προσφέρουν οι γαλακτοπαραγωγοί και κτηνοτρόφοι της Βορείου Ελλάδας.

Το τρίτο πρόγραμμα αφορά στη διανομή φρούτων σε πολλά σχολεία της χώρας με τη χρηματοδότηση του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι τρεις υπουργοί ανέφεραν ο τι οι δράσεις αυτές έχουν ως σκοπό να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα ακραίας φτώχιας που τα προηγούμενα χρόνια οδήγησαν μαθητές να λιποθυμούν στις αίθουσες από ασιτία. «Τα φαινόμενα αυτά πρέπει να εξαλειφθούν. Κανείς, μόνος στη κρίση» τόνισαν μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Επίσης επεσήμαναν ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί μία νέα κουλτούρα στα δημοτικά σχολεία για τη υγιεινή διατροφή σε μία περίοδο που η χώρα μας κατέχει τη θλιβερή πρωτιά της παιδικής παχυσαρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.