Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
23/12/2015
Οι φροντιστές επιμορφώνονται στη Θεσσαλονίκη...

«Ελπίζουμε στο τέλος της ημέρας να είμαστε όλοι σοφότεροι». Με αυτή τη φράση από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος Γιάννη Βαφειαδάκη δόθηκε το πρωί του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη η εκκίνηση του 34ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας, με τη διοργάνωση των διδακτικών σεμιναρίων.

«Τα σεμινάρια έχουν γίνει πια θεσμός και η αθρόα προσέλευση των φροντιστών αποδεικνύει ότι όλοι διψάμε για γνώση», σημείωσε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Β’ αντιπρόεδρος της ΟΕΦΕ και υπεύθυνος των σεμιναρίων Νίκος Ρουσάκης. Το διήμερο συνέδριο, στο οποίο είχαν εγγραφεί πάνω από 800 φροντιστήρια από όλη την Ελλάδα, είχε τον τίτλο «Φροντιστήριο: η προστιθέμενη αξία στην εκπαίδευση».

Στα σεμινάρια επιμόρφωσης ειδικοί και πανεπιστημιακοί μετέδωσαν στους φροντιστές πληροφορίες για τη σύγχρονη διδασκαλία των  φιλολογικών, τα μαθηματικών, καθώς και των φυσικών επιστημών.

Στην πρωινή εναρκτήρια τελετή τους συνέδρους καλωσόρισαν ο Β΄ αντιπρόεδρος της ΟΕΦΕ κ. Ρουσάκης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βαφειαδάκης, ενώ στη συνέχεια τιμήθηκε για την προσφορά του στην ελληνική εκπαίδευση ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας και «δάσκαλος» Γιάννης Καζάζης, με τιμητική πλακέτα την οποία παρέδωσε στην εκπρόσωπο του Ινστιτούτου Εύη Μητρούση ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ κ. Βαφειαδάκης.

Οι εργασίες του 34ου συνεδρίου της ΟΕΦΕ συνεχίσθηκαν την Κυριακή στο χώρο του ΜΕΤ με ομιλίες και χαιρετισμούς από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Φροντιστών Βορείου Ελλάδος και πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Απόστολο Τζακόπουλο, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος Γιάννη Βαφειαδάκη και τον Γενικό Γραμματέα της ΟΕΦΕ Αρη Τεμεκενίδη, ενώ ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των επισήμων.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν έρευνες της εταιρείας «Palmos Analysis» για τον κοινωνικό αποκλεισμό και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ μετά το μεσημέρι το θέμα του συνεδρίου ήταν η κοινωνική προσφορά των φροντιστηρίων, καθώς και η ιστορία τους μέσα από το αρχείο του Συνδέσμου Φροντιστών Βορείου Ελλάδος.