Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
18/12/2015
Εκκίνηση του 34ου συνεδρίου της ΟΕΦΕ με τα σεμινάρια διδακτικής

Με τα διδακτικά σεμινάρια αρχίζει αύριο, Σάββατο στη Θεσσαλονίκη το 34ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.

Το διήμερο συνέδριο, στο οποίο θα συμμετέχουν περίπου 1.000 φροντιστές από όλη την Ελλάδα, έχει τον τίτλο «Φροντιστήριο: η προστιθέμενη αξία στην εκπαίδευση» και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΜΕΤ. Το αυριανό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και περιλαμβάνει τη διοργάνωση του τρίτου Σεμιναρίου Διδακτικής μετά τις Σέρρες και τα Γιάννενα.

Στα μαθήματα ειδικοί και πανεπιστημιακοί θα διδάξουν στους φροντιστές τα μυστικά της διδασκαλίας στα φιλολογικά μαθήματα, τα μαθηματικά, καθώς και τις φυσικές επιστήμες. Πρόκειται για ένα σημαντικό εγχείρημα που δείχνει την πρόθεση της Ομοσπονδίας να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς στον τομέα της επιμόρφωσης.

Οι εργασίας του 34ου συνεδρίου της ΟΕΦΕ θα συνεχιστούν την Κυριακή, από τις 10 το πρωί στο χώρο του ΜΕΤ με ομιλίες και χαιρετισμούς από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Φροντιστών Βορείου Ελλάδος και πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Απόστολο Τζακόπουλο, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος Γιάννη Βαφειαδάκη και τον Γενικό Γραμματέας της ΟΕΦΕ Αρη Τεμεκενίδη, ενώ θα επακολουθήσουν οι ομιλίες των επισήμων.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα γίνει παρουσίαση ερευνών της εταιρείας «Palmos Analysis» για τον κοινωνικό αποκλεισμό και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ μετά το μεσημέρι το θέμα του συνεδρίου θα είναι η κοινωνική προσφορά των φροντιστηρίων, καθώς και η ιστορία τους μέσα από το αρχείο του Συνδέσμου Φροντιστών Βορείου Ελλάδος.