Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
07/01/2016
ΕΚΠΑ: Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Μέχρι τις 27 Ιανουαρίου καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση» διάρκειας 200 ωρών, που υλοποιεί το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων δια βίου μάθησης που οργανώνει.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα «Υποστήριξη Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού Δια Βίου Μάθησης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με κωδικό έρευνας 12728.

Σκοπός του προγράμματος είναι η παρουσίαση και ανάλυση των ορισμών, των διαστάσεων και τα διαφορετικών ειδών της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης υπό το πρίσμα των εξελίξεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη χώρα μας, Η σκοπιμότητα του προγράμματος τεκμηριώνεται τόσο από θεσμικές αλλαγές όσο και από εφαρμογή Ευρωπαϊκής, Εθνικής ή Περιφερειακής πολιτικής.

Οι αλλαγές αυτές καταδεικνύουν δύο σημαντικές αναγκαιότητες:

(α) Την ανάπτυξη δεξιοτήτων υλοποίησης προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης

(β) Την ανάγκη κατανόησης του σύνθετου χώρου της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ώστε να γίνονται αντιληπτές οι ιδιαιτερότητες, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις που ανοίγονται.