Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
09/01/2016
Debate: Παγκόσμιοι πρωταθλητές ελληνες φοιτητές της Νομικής και του Πολυτεχνείου

«Η ρητορική επιστρέφει στο σπίτι της», ήταν το κεντρικό σύνθημα του Παγκόσμιου Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Debate με μεγάλους νικητές στην κατηγορία «Αγγλικά ως ξένη γλώσσα» δύο Έλληνες φοιτητές, τους 19χρονους Μαρία Ρούση και Θοδωρή Ντουνιά, εκπροσώπους της ομάδας του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Το θέμα στο οποίο κλήθηκαν να επιχειρηματολογήσουν οι συμμετέχοντες ήταν η χρήση των φωτογραφιών των προσφύγων και είναι η πρώτη φορά στη διάρκεια της διοργάνωσης που ελληνική ομάδα φεύγει με βραβείο .

Η Ελλάδα είχε παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με πέντε ομάδες (ΑΣΟΕΕ, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Μακεδονία, Ε.Μ.Π., Deree College).

Το παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Debate διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη με 1200 συμμετέχοντες από 70 χώρες και περισσότερα από 350 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Πρωταθλητές στην κατηγορία Open (English as Professional Language) αναδείχθηκαν οι ομιλητές από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Πρωταθλήτρια ανακηρύχθηκε η ομάδα DLSU A και τον τίτλο του Καλύτερου Ομιλητή κατέκτησε ο Michael Dunn Goekjian από την ομάδα PEP A, του Πανεπιστημίου PEP της Σερβίας. Σερβίας.