Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
11/01/2016
ΕΚΠΑ: Προκήρυξη αγγλόφωνου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών

Το αγγλόφωνο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Master’s Degree in Southeast European Studies) λειτουργεί στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διανύει το δέκατο έβδομο χρόνο λειτουργίας του. Το ΠΜΣ θα δεχτεί έως 25 φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Πρόκειται για ένα μονοετές ΠΜΣ (12 μήνες) το οποίο διδάσκεται εξ ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα που προσφέρει διεπιστημονική εκπαίδευση στις κοινωνικές επιστήμες, με εξειδίκευση στη μελέτη της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε πτυχιούχους κοινωνικών κα ανθρωπιστικών επιστημών (πολιτικής επιστήμης, κοινωνιολογίας, οικονομικών, κοινωνικής ανθρωπολογίας, ιστορίας, βαλκανικών σπουδών, δημοσιογραφίας κ.λπ.) Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν, καλούνται να υποβάλουν αίτηση κατά την περίοδο 1 Φεβρουαρίου- 17 Ιουνίου 2016.

Κάθε φοιτητής οφείλει να καταβάλει δίδακτρα της τάξης των €2.100 σε τρεις ισόποσες δόσεις. Η Συντονιστική Επιτροπή δύναται να χορηγήσει απαλλαγή από τα δίδακτρα του Προγράμματος για τους φοιτητές που προέρχονται από συγκεκριμένες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, το Κοσσυφοπέδιο σύμφωνα με το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) αφού υποβάλουν αίτηση στη Συντονιστική Επιτροπή του ΠΜΣ και δεν λαμβάνουν υποτροφία από κάποια άλλη πηγή.