Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
04/02/2016
"Ανοικτό Πανεπιστήμιο" από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και το Πανεπιστημίο Μακεδονίας

Στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που υπέγραψαν πρόσφατα το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, διοργανώνεται από την ΕΜΣ, το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του πανεπιστημίου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας «Ανοικτό Πανεπιστήμιο», με θέμα της πρώτης ενότητας «Ελλάδα και Βαλκάνια, Ιστορία και Πολιτισμός».

Τα μαθήματα θα αρχίσουν την 26η Ιανουαρίου, θα διαρκέσουν ως την 31η Μαΐου 2016, θα πραγματοποιούνται στο κτήριο της ΕΜΣ και απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο και ιδιαίτερα στον εκπαιδευτικό κόσμο. Στο πέρας των μαθημάτων θα χορηγείται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης των μαθημάτων του Ανοικτού Πανεπιστημίου. Εισηγητές των μαθημάτων είναι καθηγητές - εταίροι της ΕΜΣ, μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Α.Π.Θ.

Πρώτος εισηγητής στο μάθημα της 26ης Ιανουαρίου είναι ο Πρόεδρος της ΕΜΣ, καθηγητής Αθανάσιος Ε. Καραθανάσης, με θέμα «Οι Βαλκανικοί Λαοί». Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να καταθέτουν τις συνημμένες δηλώσεις παρακολούθησης στην ηλ. διεύθυνση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας kmakedpde@sch.gr.