Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
16/02/2016
Ευρωβουλευτές για μία ημέρα έγιναν μαθητές από την Κρήτη

Με τη συμμετοχή μαθητών από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, οι οποίοι λειτούργησαν για μια ημέρα σαν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Members of European Parliament for a day) πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο η Ημερίδα EUROSCOLA.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα EUROSCOLA και κάθε χρόνο υποδέχεται χιλιάδες μαθητές Λυκείων από τα 28 κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να προσεγγίσει τους νέους ανθρώπους και να τους δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουν τον χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του, να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση και να εμπλακούν στον ευρωπαϊκό διάλογο. Η Ημερίδα EUROSCOLA πραγματοποιείται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος στο Στρασβούργο και παίρνει τη μορφή ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΠΔΕ Κρήτης με τις υπεύθυνες καθηγήτριες τους συμμετείχαν σε συζητήσεις πάνω σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η μετανάστευση και το προσφυγικό, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ασφάλεια, η ευρωπαϊκή πολιτική για την ανάπτυξη και την ανεργία και το μέλλον της Ευρώπης.