Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
29/02/2016
Η Κομισιόν συγχαίρει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για την περιβαλλοντική του δράση

Συγχαρητήρια επιστολή και τιμητικό έπαινο απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, για την επί σειρά ετών πρωτοπόρο δράση του στον τομέα της περιβαλλοντικής προστασίας, με την εφαρμογή του αυστηρού ευρωπαϊκού προτύπου περιβαλλοντικής πιστοποίησης EMAS.

Στην επιστολή της, η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Κομισιόν επισημαίνει ότι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ήταν ένας από τους πρώτους φορείς στην Ελλάδα που υιοθέτησαν και εφάρμοσαν πιστά μέχρι σήμερα το πρόγραμμα EMAS, ενώ εκφράζει την ελπίδα για συνέχιση της συνεργασίας και της στήριξης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην επιτυχημένη εφαρμογή μεθόδων περιβαλλοντικής διαχείρισης και λειτουργίας.

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ήταν το πρώτο «πράσινο» ελληνικό Πανεπιστήμιο. Υιοθέτησε από το 2005 περιβαλλοντικές μεθόδους λειτουργίας, εξοικονομώντας ενέργεια, ανακυκλώνοντας συστηματικά χαρτί, μπαταρίες, παλιές ηλεκτρικές συσκευές και άλλα υλικά, ενώ έθεσε σε λειτουργία ειδικό Γραφείο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης το οποίο διοργανώνει τακτικά ενημερωτικές ημερίδες για τους φοιτητές και το προσωπικό και τους κινητοποιεί σε δραστηριότητες όπως αναπλάσεις και δενδροφυτεύσεις.