Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
02/03/2016
Τον Απρίλιο τα πρώτα συμπεράσματα του διαλόγου για την Παιδεία

Τον Απρίλιο αναμένει το υπουργείο Παιδείας τα πρώτα αποτελέσματα από τον εθνικό διάλογο που άρχισε λίγο πριν τις γιορτές και συνεχίζεται.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τρεις συνεδριάσεις της Επιτροπής Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής (με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εκπαιδευτικών φορέων, των γονέων και των ΑΕΙ-ΤΕΙ) και έχουν προγραμματισθεί άλλες τρεις (με τη συμμετοχή πρώην υπουργών Παιδείας, εμπειρογνωμόνων και των Μορφωτικών ακολούθων των χωρών μελών της ΕΕ).

Όπως τόνισε ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης, "μεγάλος αριθμός πολιτών έχει καταθέσει τις απόψεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διαλόγου, ενώ, παρά τα γνωστά προβλήματα, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε αρκετές πόλεις και γειτονιές. Το γεγονός αυτό φανερώνει το ενδιαφέρον που έχει η κοινωνία για την εκπαίδευση. Επίσης το υπουργείο έχει απευθύνει κάλεσμα προς τους συλλόγους διδασκόντων για συμβολή στον διάλογο πάνω σε όποια θεματική ενότητα κρίνουν.

Στόχος του διαλόγου είναι η νομοθέτηση της αναγκαίας δημοκρατικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης με κεντρική κατεύθυνση τη 14/χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

Παράλληλα προχωρούμε στη νομοθετική αντιμετώπιση επειγόντων λειτουργικών θεμάτων".