Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
03/03/2016
Μητροπολίτης Άνθιμος: Δεν είπα τίποτα για τον κ. Φίλη

Ο Παναγιώτατος δεν είπε τίποτα εναντίον του Υπουργού Παιδείας, αναφέρει το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης μετά τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει το αποδιδόμενο στον κ. Άνθιμο κήρυγμα εναντίον του Υπουργού Παιδείας Νίκου φίλη.

Το πλήρες κείμενο του δελτίου τύπου έχει ως εξής: «Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης διευκρινίζει ότι η αναγραφή σε μερίδα του καθημερινού τύπου σχετικά με το θέμα της απαγορεύσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου να ομιλήση σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, διετυπώθη λανθασμένα.

Στην υπόθεση αυτή δεν είχε καμμία σχέση ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκος Φίλης, και ούτε ελέχθη τίποτε περί αυτού υπό του Παναγιώτατου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου.

Το θέμα διετυπώθη σε επίπεδο διευθυντού-καθηγητών του σχολείου και Σεβ/του Μητροπολίτου Μεσογαίας κ. Νικολάου. Δηλαδή, θέμα υπήρξε, αλλά να μην αποδίδωμε ευθύνες και μάλιστα συγκρούσεις και ‘’κεραυνούς’’ του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ά νθιμου εναντίον του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, αφού δεν υπήρξαν ».