Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
04/03/2016
Να αποφεύγονται σχολικές εκδρομές σε χώρους με ζώα σε αιχμαλωσία

Την αποφυγή επισκέψεων σε χώρους στους οποίους βρίσκονται ζώα σε αιχμαλωσία, με σκοπό την εμπορική τους εκμετάλλευση συστήνει το υπουργείο Παιδείας για τις σχολικές εκδρομές.

Σε έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών προς τις Διευθύνσεις και τις Σχολικές Μονάδες της χώρας μετά από σχετικά ερωτήματα που τέθηκαν στην Υπηρεσία, αναφορικά με την πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών των μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αναφέρεται:

Kατά τον προγραμματισμό των περιπάτων, των εκπαιδευτικών εκδρομών, καθώς και των εκπαιδευτικών και διδακτικών επισκέψεων των σχολικών μονάδων Δ.Ε. και δεδομένου ότι, όπως ορίζει και το αρ. 2 της ανωτέρω Υ.Α., «Oπως ορίζει και το αρ. 2 της ανωτέρω Υ.Α., «Οι εκπαιδευτικές εκδρομές αποτελούν αναγκαίο συμπλήρωμα της αγωγής των μαθητών(..)» συνιστάται η αποφυγή χώρων στους οποίους βρίσκονται ζώα σε αιχμαλωσία, με σκοπό την εμπορική τους εκμετάλλευση, καθώς αυτό δεν συνάδει με τις γενικές αρχές της εκπαίδευσης, στις οποίες μεταξύ άλλων, πολύ σημαντική θέση επέχει η ευαισθητοποίηση για την αναγκαιότητα της προστασίας και του σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος, η υιοθέτηση ανάλογων προτύπων συμπεριφοράς, καθώς και η δημιουργία υπεύθυνων προσωπικοτήτων με κοινωνικές και ανθρωπιστικές αξίες.