Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
29/03/2016
Υπ. Παιδείας: εξετάζει τη σύναψη δανείου με την Αναπτυξιακή Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης

Τη δυνατότητα λήψης δανείου ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ από την Αναπτυξιακή Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης εξετάζει το υπουργείο Παιδείας για την υλοποίηση έργων στρατηγικής.

Εκπρόσωποι των υπουργείων Παιδείας και Οικονομίας συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Αναπτυξιακής Τράπεζας του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe Development Bank) με στόχο τη διερεύνηση αξιοποίησης των χρηματοδοτικών προϊόντων της CEB.

Η CEB συνεισφέρει οικονομικά στην εφαρμογή επενδυτικών σχεδίων που στοχεύουν στην κοινωνική ανάπτυξη και συνοχή στην Ευρώπη σε τέσσερις κύριους τομείς μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι επενδύσεις στην εκπαίδευση. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν οι όροι δανειοδότησης και ο τύπος των παρεμβάσεων.

Έργα προτεραιότητας του Υπουργείου είναι:

α) η δημιουργία του «έξυπνου σχολείου» (smart schools) αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την ορθολογική διαχείριση των πόρων.

β) η εισαγωγή των ψηφιακών τεχνολογιών στα σχολεία (digital schools) και η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών.

γ) η βελτίωση των υποδομών τωνφοιτητικών εστιών.