Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
30/03/2016
Σχέδιο για την εκπαίδευση των προσφύγων

Σχέδιο για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων μελετά το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», το υπουργείο προχωρά στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προκειμένου τα προσφυγόπουλα να αποκτήσουν βασικές γνώσεις της ελληνικής και της γερμανικής γλώσσας (με δεδομένο ότι οι περισσότεροι θέλουν να πάνε στη Γερμανία), αλλά και να φοιτήσουν σε σχολεία ή και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, εφόσον παραμείνουν στη χώρα μας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρώτη κίνηση είναι η καταγραφή των μαθητών προσφύγων και η «επιστράτευση» προσφύγων και Ελλήνων εκπαιδευτικών για να κάνουν μάθημα στα παιδιά.

Για τον σκοπό αυτό έχει ήδη συσταθεί μια επιτροπή για τη Στήριξη των Παιδιών των Προσφύγων που θα καταγράψει τα παιδιά νηπιακής, σχολικής και μετασχολικής ηλικίας με στόχο να προσδιοριστούν οι ανάγκες υποστήριξης, φροντίδας και εκπαίδευσης, ανθρώπινου δυναμικού και υποδομών.

Επίσης, η Επιτροπή καλείται να καταγράψει τους πρόσφυγες που θα μπορούσαν να εργαστούν ή να προσφέρουν εθελοντικά στις εκπαιδευτικές δομές και δράσεις, βάσει πιστοποιημένων επαγγελματικών προσόντων και γλωσσικών και άλλων δεξιοτήτων.