Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
04/04/2016
Προγράμματα εκπαίδευσης για τους πρόσφυγες

Τη συστηματική ενεργοποίηση από κοινού των πανεπιστημίων για τη δημιουργία προγραμμάτων τυπικής, άτυπης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για διάφορες κατηγορίες προσφυγικού πληθυσμού ή ανάλογων δράσεων, αποφάσισε ομόφωνα σε ψήφισμά της η έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου.

Η Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων εστίασε στις δυνατότητες περαιτέρω δραστηριοποίησης των Πανεπιστημίων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και την ενίσχυση των προσφύγων. Καταγράφηκε η επί πολλούς μήνες και σε εξέλιξη ευρισκόμενη παρέμβαση όλων των Πανεπιστημίων της χώρας για συμμετοχή και προσφορά με εθελοντικές δράσεις εκπαιδευτικού, ερευνητικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα, ενεργοποιώντας το σύνολο του προσωπικού και τους φοιτητές των Ιδρυμάτων.

Σε ανακοίνωση των Πρυτάνεων επισημαίνεται: "Κοινή προσέγγιση αποτελεί το γεγονός ότι, πέρα από την ανάγκη κάλυψης πρωταρχικών αναγκών ασφαλούς διαμονής και διαβίωσης των προσφύγων, κεντρική είναι η ανάγκη για εκπαίδευση, κατάρτιση και εν γένει υποστήριξη, με σεβασμό και αποδοχή της πολιτισμικής ετερότητας".