Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
18/04/2016
Τέσσερα χρόνια Γυμνάσιο και δύο Λύκειο μελετά η Επιτροπή Διαλόγου

Σημαντικές αλλαγές σε Γυμνάσιο και Λύκειο, αλλά και στον τρόπο εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ περιλαμβάνονται στις προτάσεις που μελετά η ομάδα του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην Αυγή ο πρόεδρος του Διαλόγου κ. Αντώνης Λιάκος, μόνο το απολυτήριο Λυκείου είναι αρκετό για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια. Στο πλαίσιο αυτό μελετάται και η αλλαγή στα χρόνια φοίτησης με τέσσερα χρόνια γυμνάσιο και δύο λύκειο. «Η δημιουργία τετραετούς Γυμνασίου θα μπορούσε να εξασφαλίσει έναν κορμό εκπαίδευσης για τους μαθητές, ενώ για το Λύκειο το σχήμα αυτό θα ήταν περισσότερο ερευνητικό, με δυνατότητες επιλογών ομάδων μαθημάτων», δήλωσε ο κ. Λιάκος.

Μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στην Παιδεία τόνισε «χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο επαγγελματικό διετές λύκειο με δυνατότητες εκπαίδευσης και στους τόπους εργασίας… θα φέρει τους φοιτητές πλησιέστερα στις προτιμήσεις τους, πριμοδοτώντας, δίνοντας σχετική προτεραιότητα σε όσους επιλέγουν ως πρώτη ή δεύτερη προτεραιότητα μια σχολή ή ένα τμήμα. Φυσικά, το σύστημα πρέπει να συμπληρωθεί με τη δυνατότητα οι φοιτητές να μπορούν να συνδυάσουν ή να αλλάξουν κατευθύνσεις μέσα στα τριτοβάθμια ιδρύματα, κάτω από συγκεκριμένους κανόνες και περιορισμούς».