Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
30/05/2016
Α. Λιάκος: "Προγραμματίζουμε μια παιδεία για το μέλλον"

Ικανοποιημένος από την κατάληξη των εργασιών της Επιτροπής του Εθνικού Διαλόγου για την παιδεία δηλώνει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Λιάκος.

Ο κ. Λιάκος σε συνέντευξη του στην Εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα» δήλωσε ότι όραμα της επιτροπής που συνέταξε το πόρισμα για τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα « ήταν να κάνουμε μία παιδεία ενδιαφέρουσα για τα ίδια τα παιδιά… προγραμματίζουμε μια παιδεία για το μέλλον …»

Στον πλαίσιο αυτό όσοι εργάστηκαν από τον Δεκέμβριο για την ολοκλήρωση των προτάσεων προσανατολίστηκαν στη δημιουργία ενός «επινοητικού σχολείου, που δεν θα εφαρμόζει απλώς κανόνες και προγράμματα, αλλά θα είναι μία κοινότητα μάθησης»

Ο κ. Λιάκος αναφέρθηκε στο Γυμνάσιο τεσσάρων τάξεων, όπου θα οι μαθητές θα λαμβάνουν εγκύκλια γνώση και στο Λύκειο των δύο τάξεων, όπου οι μαθητές θα μπορούν να επιλέξουν από τρεις ή τέσσερις ομάδες μαθημάτων ανάλογα με την κατεύθυνση που θέλουν να ακολουθήσουν στο πανεπιστήμιο.

Αναφερόμενος στη φοίτηση στο πανεπιστήμιο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής μίλησε για τη δυνατότητα που προτείνεται να έχουν οι φοιτητές αν αλλάξει αντίληψη για το τι θέλουν να σπουδάσουν, να αλλάζουν Σχολή. Μίλησε επίσης για ενιαίο χώρο έρευνας και διδασκαλίας, όπου θα παρέχεται η δυνατότητα για Πτυχία με πρωτεύουσα και δευτερεύουσα ειδικότητα, ώστε να γίνεται ένας συνδυσμός επιστημών.