Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
07/06/2016
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές για τη Β΄ ξένη γλώσσα στο γυμνάσιο

Ενημερωτικές εγκυκλίους για τη Β'  ξενη γλώσσα στο γυμνάσιο εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με όσα ορίζονται σε αυτές, οι γονείς- κηδεμόνες των μαθητών θα πρέπει να ενημερωθούν από τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου για τη διδασκαλία δεύτερης ξένης γλώσσας στην Α΄ Γυμνασίου.

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης θα πρέπει να προσκομίσουν στον Διευθυντή του σχολείου τους ενυπόγραφο σημείωμα από τους γονείς- κηδεμόνες τους, στο οποίο θα αναγράφεται η προτίμησή τους σχετικά με τη δεύτερη ξένη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχθούν στο Γυμνάσιο (την Γαλλική ή την Γερμανική).

Οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων θα αποστείλουν στο Γυμνάσιο υποδοχής το απολυτήριο και το ενυπόγραφο σημείωμα του γονέα- κηδεμόνα του μαθητή έως 15 Ιουνίου 2016.

Οι Διευθυντές των Γυμνασίων, μετά την παραλαβή των απολυτηρίων των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων και των ενυπόγραφων σημειωμάτων με την προτίμηση των μαθητών για τη β ́ ξένη γλώσσα θα διερευνήσουν τη δυνατότητα δημιουργίας τμημάτων παράλληλης διδασκαλίας στη β ́ ξένη γλώσσα σε συνεννόηση με τους συλλόγους των καθηγητών.

Στη συνέχεια γνωστοποιούν στην οικεία Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης τα τμήματα διδασκαλίας δεύτερης ξένης γλώσσας.

Οι Διευθυντές των Γυμνασίων πρέπει να ενημερώσουν τους μαθητές και τους γονείς - κηδεμόνες τους ότι η επιλογή της β ́ ξένης γλώσσας γίνεται στην Α ́ τάξη του Γυμνασίου και οι μαθητές τη συνεχίζουν και στις επόμενες τάξεις.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές της Α ́ τάξης έχουν δικαίωμα να αλλάξουν την προτίμησή τους για τη β ́ ξένη γλώσσα έως και 25 Σεπτεμβρίου 2016.